Капіталістичні держави продовжують руйнувати життя людей

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Президент Групи Всесвітнього банку Девід Малпас заявив, що переконаний в успіху свого спільного заклику з Міжнародним валютним фондом про тимчасове припинення офіційних двобічних платежів по боргам біднішими країнами світу. Про це повідомляє агентство «Reuters» 11 квітня 2020 року.

«Бідні люди усього світу сподіваються, що міжнародна спільнота проявить рішуче лідерство у полегшенні тягаря заборгованості, і я упевнений у прогресі», — написав він у мережі «LinkedIn».

У пропозиції міститься заклик до Китаю та іншим крупним кредиторам дозволити країнам-членам Міжнародної асоціації розвитку (МАР) призупинити виплату боргів з 1 травня, звільнивши ресурси для боротьби з пандемією.

Газета «Ар-Рая»: колоніальні капіталістичні держави продовжують руйнувати життя людей, особливо у бідних країнах грабуючи їх багатства, і сажаючи на іглу лихварських боргів, які лише усугубляють наслідки глобальних економічних криз. Колоніальні держави зі своєю капіталістичною системою не мають рішень, швидше, вони є причиною усіх криз, на яких самі ж і наживаються. Якщо поміркувати про приймаємі ними заходи, то стає ясно, що їх рішення ідуть на користь лише фінансовим китам замість того, щоб допомогти людям вийти із кризи.

Єдине правильне і ефективне рішення проблем усього людства міститься у системі Ісламу, яка застосовувалась тринадцять сторіч. Чи не хоче Ісламська Умма досягти нового підйому взяти у свої руки бразди правління, встановивши Праведний Халіфат?! У той день буде реалізована справедлива система і відновляться стабільність, спокій і гідне життя людства.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
15.04.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню