Йорданський режим вводить заходи, які не наважився б ввести до прийняття Закону про національну оборону

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Йорданії в заяві для преси зазначив, що епідемія Covid-19не є виправданням для введення закону про національну оборону і що це лише можливість, яку йорданський режим та його уряду очікували довгий час, щоб ввести заходи і надзвичайні положення, ніяк не пов’язані з карантином.

У заяві вказувалось, що режим і його уряд продовжують перешкоджати тому, щоб люди працювали і заробляли собі на життя, а також не дозволяють відкривати магазини, за винятком дотримання несправедливих умови, далеких від того, що називається «турбота про людей», і що вони практикують вимагання.

Далі пишеться: «Незважаючи на часті повідомлення про взяття контролю над епідемією у більшості районів Йорданії, уряд продовжує дотримуватись політики «залізного кулака» в обходженні з людьми, не дозволяючи їм робити п’ятничні молитви і проводити ночі Рамадану у мечетях, на зачиненні яких наполягає режим. Злочинність стала очевидною майже для кожного жителя країни, у той час як виправдання уряду слабше, аніж павутиння».

Також підкреслюється: «До епідемії вірусу режим не насмілився б вводити такі економічні і фінансові заходи, практикувати подібні вимагання, наполягати на тому, щоб мечеті залишались зачиненими, хоча є можливість відкрити їх з прийняттям необхідних запобіжних заходів, а також не насмілився б на усякого роду обмеження для тих, хто поститься, як введення комендантської години прямо перед іфтаром. І навіть зараз він наважився вводити усе це лише через залякування. Окрім того, усі ці заходи далекі від «захисту здоров’я людей», яким уряд і міністри виправдовують свої кроки».

На завершення заяви Хізб ут-Тахрір в Йорданії зазначає: «Умма стала краще розуміти ігри і брехню режиму і побачила його прагнення лише до збереження своєї влади. Уся увага режиму була направлена лише на реалізацію програм Міжнародного валютного фонду і реалізацію умова «Угоди сторіччя», а не турботу про життя і здоров’я людей. І сьогодні спостерігається сильний тиск з боку влади, щоб примусити людей дотримуватись вжитих заходів».

 


Огляд новин Газета «Ар-Рая»
29.04.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню