Єврейське утворення готується анексувати третину Західного берега

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Єврейське утворення готується анексувати третину Західного берегапросила екстрену віртуальну зустріч Ліги арабських держав на рівні міністрів закордонних справ, щоб обговорити кроки по протидії планам єврейського утворення по анексії частин Західного берега.

«Реалізація «ізраїльського» плану по анексії Західного берегу чи його частин суперечить міжнародним рішенням», — заявив Діяб аль-Люх, представник Палестини в ЛАД.

Зі свого боку, президент ПА Махмуд Аббас пригрозив «скасувати усі угоди і домовленості, укладені між Палестиною,«Ізраїлем» і Сполученими Штатами, якщо Тель-Авів об’явить про анексію якої-небудь частини Західного берегу».

Єврейське утворення буде вживати послідовні кроки для реалізації умов американського мирного плану під назвою «Угода сторіччя», який включає анексію Йорданської долини і поселень на Західному березі. Це означає анексію третини Західного берегу, який Біньямін Нетаньяху і Бені Ганц, лідери двох найбільших єврейських партій, вважають «історичною можливістю, яку не можна упускати». Варто відзначити, що одним із чинників, що спонукали Нетаньяху і Ганца подолати протиріччя і домовитись про створення уряду національної єдності, є розподіл міністерських портфелів після виборів, які пройдуть вже в третій раз.

На чітке прагнення до реальної анексії палестинських земель вказує консенсус в уряді єврейського утворення по цьому питанню і по даті цього кроку, а саме — у липні, а також вказує позиція США. Коментуючи об’яву влади єврейського утворення, держсекретар США Майк Помпео заявив: «Що стосується анексії Західного берегу, то врешті решт це рішення повинні приймати самі «ізраїльтяни». Це — рішення «Ізраїлю». І ми будемо тісно працювати з ними, щоб поділитись з ними нашими поглядами на це у приватній обстановці». Враховуючи усі ці чинники, залишається сказати, що анексія частин Західного берегу — це лише питання часу.

На тлі цих подій і змов, які плетуться проти благословенних земель Палестини та її народу, ми бачимо розгубленість Палестинської адміністрації та її прихильність тим засобам і методам, які ведуть до ліквідації питання і десятиріччями вводять в оману Умму та її армії. ПА запросила екстрену віртуальну зустріч Ради ЛАД, яка здатна лише боязким тоном засуджувати і виражати занепокоєність. Президент ПА Махмуд Аббас вдається до погроз, які викликають у палестинців і мусульман лише сміх, оскільки цих загроз стало дуже багато, і кожного разу після загроз він виражає прихильність координації з єврейським утворенням у сфері безпеки і на політичному рівні.

Анексія Західного берегу і річки Йордан стала питанням часу. Це — нове лихо, яке спіткає Палестину і палестинський народ, і воно буде мати негативні наслідки в області безпеки і на політичному рівні. Відбити це лихо можна, лише спонукавши Ісламську Умму та усі ї армії д негайного викорінення єврейського утворення, щоб позбавити народ Палестини, мусульман і навіть усе людство від зла сіоністів.

Що стосується міжнародних рішень, Ради Безпеки,, Організації Об’єднаних Націй, Європи, Китаю, Європейського Союзу, Ліги арабських держав, на які продовжує покладатись Палестинська адміністрація, то ніхто із них не зупинить ворога. Звернення до них по допомогу призведе лише до підсилення нападок іудеїв і колоніального Заходу, які стають усе більш настирливими у здійсненні своїх злочинних планів. Нинішня реальність здана відкрити очі навіть тим, хто знехтував політичними фактами і шаріатськими рішеннями, а потім послідував бажанням і брехливим обіцянкам ворогів.

 

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
06.05.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню