Сотні жителів багатої на нафту Басри шукають прожиток на смітниках

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляється на сайті «AlJazeera» 11.05.2020: «Збирачі сміття, що на півдні Іраку, ходять на головне міське звалище, ігноруючи загальні заходи самоізоляції, введені для запобігання спалаху коронавірусу.

Збирачі сміття приходять на звалище групами (багато із них — діти), лише закривши обличчя шматком тканини для захисту від токсичного диму. Вони шукають пластикові, жерстяні і скляні контейнери, тобто усе, що можуть перепродати. У багатій на нафту Басрі біля 500 родин живуть за рахунок відходів.

Збирачі сміття заробляють від 8 до 15 доларів на день при тому, що біля 400 вантажівок щоденно скидають на звалище біля 1200 тонн сміття.
Експорт нафти складає 90% прибутків іракської держави. Ірак експортує більше 3,5 мільйонів барелів нафти на день, в основному із родовищ Басри, а нещодавнє зниження цін на нафту спричинило великий тиск на економіку».

Газета «Ар-Рая»: Ірак має досить природних ресурсів, включаючи нафту, щоб зробити увесь свій народ як мінімум багатим. Але усе ж таки ми бачимо цю душероздираючу картину у Басрі, яка експортує більшу частину із 3,5 мільйони барелів на день. До чого ж довели народ правителі-зрадники! Вони дали можливість колоніальному Заходу грабувати багатства мусульман. Бідність, від якої страждає Ісламська Умма, пов’язана не з бідністю країни і не з пандемією коронавірусу, а з правителями, які дотримуються злочинного підходу в усіх мусульманських країнах. Надати допомогу Уммі, нагодувати голодних і відновити гідність мусульман можливе лише шляхом встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва. Так Умма захистить свої багатства і зупинить кожного, у кого виникла думка нашкодити мусульманам.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
20.05.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню