Погляд на людину між Ісламом і капіталізмом

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Трамп назвав протестуючих у Міннеаполісі через вбивство афроамериканця Джорджа Флойда «головорізами». Про це пише видання «SkyNewsArabia» 29.05.2020.

«Ці головорізи ганьблять пам’ять Джорджа Флойда, і я цього не допущу. Тільки-но говорив з губернатором штату Міннесота Тімом Волцем і сказав йому, що військові увесь час разом з ним. Якщо будуть якісь труднощі, ми візьмемо контроль на себе, але коли почнуть грабувати, то почнуть і стріляти. Спасибі!», — написав Трамп у своєму «Твіттері».

«Ар-Рая»: таким чином, Трамп підбурює до насильства, а не до рішення проблеми. Рішення полягає не в тому, щоб розстрілювати і вбивати протестуючих, а в тому, щоб вивчити причини, які примусили їх вийти на вулиці, і те, якими є їх вимоги, а потім працювати над тим, щоб позбавити суспільство від цього. Чи зробив Трамп це? Звісно ні! І його націоналістичні і расистські висловлювання усе іще розпалюють ненависть серед людей.

Більше 155 лет назад,після завершення Громадянської війни у США у квітні 1865 року,Авраам Лінкольн об’явив про припинення рабства і встановлення рівності між «білими» і «темношкірими». Але по сей день американське суспільство не може прийняти темношкірих, не говорячи вже про те, щоб вважати їх братами чи співгромадянами.

Коли Посланець Аллаха ﷺ почав заклик до Ісламу в Мецці, серед перших його послідовників виявився Біляль аль-Хабаші, Сухайб ар-Румі, Сальман аль-Фарісі, Сумайя бінт Хайят, її чоловік — Ясір ібн Амір, її син — Аммар ібн Ясір і багато інших. Усі перераховані були рабами мекканських вождів, але братерство в Ісламі об’єднало їх і зробило вільними так, що їх імена стали лунати гучно, і вони випередили навіть Умара ібн аль-Хаттаба і Хамзу ібн Абдульмутталіба. Повідомляється від Анаса ібн Маліка, що Пророк ﷺ сказав:

السُّبَّاقُ أَرْبَعَةٌ أَنَا سَابِقُ الْعَرَبِ وَصُهَيْبٌ سَابِقُ الرُّومِ وَسَلْمَانُ سَابِقُ فَارِسَ وَبِلَالٌ سَابِقُ الْحَبَشِ

«Випередивших четверо: я — перший із арабів, Сухайб — перший із візантійців, Сальман — перший із персів, Біляль — перший із абіссінців» (Хаким).

Тепер погляньте на нинішній стан американського суспільства і порівняйте його з ісламською ідеологією, яка досягла вищої позначки справедливості і рівності. В Ісламі немає дискримінації, расизму, нетерпимості і невігластва.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
03.06.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню