Плоди капіталізму

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Падіння економіки і ріст бідності

Національний інститут статистики та економічних досліджень Франції виявив, що внаслідок пандемії коронавірусу у першому кварталі 2020 року (з січня по березень) ринок праці країни втратив півмільйону робочих місць. Про це повідомляє телеканал «France24» від 11.06.2020.

Раніше,27 травня 2020 року, в інституті заявили про скорочення внутрішнього виробництва, яке може досягнути 20% у другому кварталі поточного року після того, як у першому кварталі цього року було зафіксовано скорочення на 5,8%. Інститут очікує скорочення французької економіки у 2020 році на 8%. Економіка у деякій мірі відновилась зі скасуванням карантину, але вона не повернеться до того рівня, який був до пандемії коронавірусу. Статистичні інститути публікують дані і дослідження про ступінь погіршення економічних умов після пандемії в Америці і Європі, які мають найпотужніші економіки у світі.

Між тим 12.06.2020 Науково-дослідницький інститут соціального розвитку Організації Об’єднаних Націй опублікував доповідь про зростаюче зубожіння у світі. У дослідженні розглядались дів риси бідності, встановлені Всесвітнім банком: крайнє зубожіння при рівні життя 1,9 дол. чи менше на день і найбільш висока риса бідності при рівні життя менше 5,5 дол. на день.

У доповіді зазначається, що у гіршому випадку, а саме — при 20-відсотковому падінні прибутку чи споживання на душу населення, число людей, живучих в умовах крайнього зубожіння, може зрости до 1,12 млрд. А якщо дивитись з точки зору 5,5 доларів на день у країнах з рівнем прибутку вище середнього, тоді 3,7 мільярдів осіб чи трохи більше половини населення світу можуть опинитись за рисою бідності. Таким чином, перспективи для самих бідних людей у світі виглядають безрадісними,оскільки уряди не компенсують у терміновому порядку щоденну втрату їх прибутку.

Як вказується, регіон з найбільшим числом людей, схильних до ризику занурення у крайнє зубожіння, — це Південна Азія, особливо густонаселена Індія. За нею слідує Африка до півдня від Сахари. У цих регіонах може трапитись біля третини приросту бідних.

«Ар-Рая»: спостерігаючи за усіма цими економічними кризами і зростаючими випадками бідності у країнах світу, можна помітити, що вони, в основному, є результатом застосування капіталістичної системи. Також видно, що пандемія обнажила неспроможність цієї системи і її нездатність справитись з кризами, які руйнують світ. Як зазначалось у новині, це призвело до погіршення економіки у провідних капіталістичних країнах, а також до росту масштабів бідності серед решти держав, управляємих ними, чи пов’язаних з ними, чи інтересів, які обертаються навколо них.

Людство знайде порятунок від послідовних криз, зможе користуватись благами своїх країн і насолоджуватись гідними життям тільки у затишку Ісламу і його держави, яке застосує справедливу економічну систему, усуне бідність і подолає будь-яку кризу Причина успішності Ісламу полягає в тому, що він ниспосланий Господом світів.

أَلا يَعْلَمُ مَنْ خَلَقَ وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ

«Невже цього не буде знати Той, Хто створив, якщо Він — Проникливий, Відаючий?» (67:14).

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
17.06.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню