В Судані пройшли «мовчазні протести» проти зачинення мечетей

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У неділю 07.06.2020 Хізб ут-Тахрір у Судані провів у місті Ель-Обейд на площі Свободи, у Старій мечеті Ель-Обейда, мечеті Сівара ад-Дахаба, мечеті Каршала і мечеті Хаджр «мовчазні акції протесту» проти зачинення мечетей.

Мечеті були зачинені по наказу міністерства по справам релігій і вакуфів з причини епідемії коронавірусу, не беручи до уваги святість і недоторканість домів Аллаха. Поруч з цим люди продовжують скупчуватись у багатьох закладах і установах, таких як банки, пекарні, газові і паливні заправки і т.д.

Учасники акції підняли транспаранти з засудженням зачинення мечетей. Серед іншого були задані питання:

Чому неможна відкрити мечеті, щоб оживити їх, роблячи молитви і піднімаючи руки з мольбами до Аллаху про позбавлення від епідемії?!

Чому не запобігають скупченню людей на ринках, банках, заправках і пекарнях, а мечеті зачиняються?!

Що заважає відкрити мечеті, вживаючи запобіжні заходи і заходи по захисту здоров’я, які запобігають поширенню інфекції?!

До акції приєднались небайдужі люди, підтримавши активістів такбірами і тахлілями.

Всевишній Аллах говорить:

وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّن مَّنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَن يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَى فِي خَرَابِهَا أُولَٰئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَن يَدْخُلُوهَا إِلَّا خَائِفِينَ لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ

«Хто може бути більш несправедливим за того, хто забороняє в мечетях Аллаха поминати ім’я Його і прагне зруйнувати їх? Їм варто було б входити туди тільки з почуттям страху. Ганьба їм у мирському житті і великі муки в Останньому житті» (2:114).

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
17.06.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню