Резолюція ЛАД по Лівії відповідає інтересам Америки

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У вівторок 23.06.2020 Ліга арабських держав за проханням Єгипту провела відеозасідання по Лівії.

За підсумками зустрічі була прийнята резолюція із 14 пунктів, які закликають до виведення усіх іноземних сил, які знаходяться на території Лівії та у її територіальних водах, і підкреслює центральну роль сусідніх з Лівією країн і важливість координації між ними для припинення кризи.

У той же час Єгипет відкрито погрожує інтервенцією у Лівію, а голова режиму ас-Сісі видав наказ, який включає право військових сил країни на зовнішнє втручання і призначений для Лівії, але не припускає звільнення Палестини від євреїв.

У сьомому пункті резолюції ЛАД пишеться: «Виражаємо неприйняття усіх незаконних іноземних втручань, які порушують міжнародні закони, рішення і норми і сприяють поширенню озброєних терористичних формувань, які прагнуть поширювати екстремістські ідеї, що розпалюють насильство і тероризм. Вимагаємо виведення усіх іноземних сил, присутніх на лівійській території та у лівійських територіальних водах. Застерігаємо від наслідків триваючих військових дій з метою зсунути лінії, на яких у справжній час знаходяться сторони, щоб уникнути розширення конфронтації».

Іншими словами, ЛАД, визнає кордони Хафтара і закликає не просуватись у його бік для звільнення цих територій.

Восьмий пункт говорить: «Вітаємо усі міжнародні ініціативи і зусилля, а також старання сусідніх країн, скеровані на припинення військових операцій і відновлення політичного процесу у Лівії під егідою ООН. У цьому контексті вітаємо Каїрську декларацію по Лівії, прийняту 08.06.2020, яка вказує, що рішення по Лівії повинно ґрунтуватись на лівійській політичній угоді, відповідних резолюціях Ради Безпеки, результатах Берлінської конференції, зустрічах на вищому рівні і попередніх ООН, що призвели до пропозиції всеохоплюючого політичного рішення, яке включає у себе чіткі кроки у політичній сфері, сфері безпеки і економіки. Закликаємо до дотримання прав людини і міжнародного гуманітарного права. Чекаємо від усіх лівійських і міжнародних сторін позитивного відгуку на ці ініціативи».

В одинадцятому пункті зазначається:«ООН і міжнародна спільнота повинні зобов’язати усі зовнішні сили вивести найманців з усіх лівійських земель і працювати над об’єднанням військових і силових структур у Лівії у межах політичного врегулювання, ліквідації ополчень і передачі їх зброї згідно з результатами Берлінської конференції».

«Ар-Рая»: із резолюції ясно, що вона була сформульована, щоб обмежити просунення Уряду національної згоди ас-Сараджа до зон контролю сил Хафтара, який підтримується режимом ас-Сісі і Америкою. У той же час перед лицем резолюції стоять агенти Європи, особливо Британії, такі як Уряд національної згоди,Катар і Туніс. Найбільш серйозна проблема полягає у тому, що Ліга арабських держав виводить арабську проблему на міжнародний рівень, хоча проблема, згідно з протоколами ЛАД,вважається внутрішньою проблемою і не може передаватись інститутам ООН і підкріплюватись рішеннями Берлінської конференції.

Відомо, що ЛАД створила Британія у 1945 році для того, щоб проводити через неї свої змови, зміцнити свій вплив у регіоні,завадити звільненню країн від колонізатора і запобігти встановленню Халіфату. Але потім прийшла Америка і викрала ЛАД через агентів в Єгипті, щоб перейняти ті ж британські цілі у боротьбі з Уммою, але замінивши британський вплив своїм. Таким чином, ЛАД стала приймати рішення на користь Америки.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
01.07.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню