Як довго жителі Лівану будуть жити в умовах кризи?

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

На тлі закликів до роззброєння проіранської «Хізбалли», ініційованих ліванськими партіями і політичними силами, які намагаються осідлати і перенаправити хвилю народних хвилювань.

А також на тлі зіткнень на вулицях, що супроводжуються сектантськими гаслами, такими як прокляття деяких невігласів на адресу матері правовірних Аіші (р.а.), інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Лівані зазначає, що події міцно пов’язані зі старою, але відновленою кризою, і обидві сторони намагаються зберегти роздробленість країни, що відповідає їх інтересам.

В заяві Хізб ут-Тахрір підкреслюється: «Після поточних подій люди знов повернуться до своєї жахаючої реальності, де триває виснаження народу незграбною політикою змінюючи один одного урядів, через які країна знемагає під тягарем боргів, що досягають позначки у сто мільярдів доларів».

Звертаючись до жителів країни, Хізб ут-Тахрір пише: «По-перше, те, що ви бачите і чуєте — це лише буря у стакані води. У цей час політичні сили Лівану сидять і чекають, коли Америка досягне угоди з Іраном, тому що наміри Америки та Ірану — одні. По-друге, через міжконфесійну роздробленість Ліван не може принести ніякої користі своєму населенню».

Потім задається питання: «Як довго ви будете жити в умовах кризи і горіти у полум’ї конфліктів, які заборонені Аллахом?!».

На завершення говориться: «Для рішення кризи в Лівані необхідні радикальні зміни паралельно з усією Уммою і країнами Шаму. Ліван побачить підйом, лише ставши частиною Халіфату під владою Ісламу. І тоді жителі країни, як мусульмани, так і немусульмани, побачать справжню справедливість у затишку Шаріату Аллаха. Вони вже були свідками успіху ісламського правління на протязі сторіч до того, як у країну вдерся колонізатор».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
17.06.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню