Огляд новин Газета «Ар-Рая» 25.03.2020

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У 99-у річницю падіння Халіфату ми закликаємо мусульман встановити державу Ісламу до приходу сотої річниці.

لِمِثْلِ هَذَا فَلْيَعْمَلِ الْعَامِلُونَ

«Заради такого нехай трудяться трудівники!» (37:61),

وَفِي ذَلِكَ فَلْيَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ

«Нехай же заради цього змагаються ті, хто змагається!» (83:26).

Коронавірус руйнує капіталістичну систему і розкриває її слабкість

Як повідомляється на сайті «Investing» 18 березня 2020 року, промисловий індекс Доу–Джонса збільшив на американській фондовій біржі свої втрати, які станом на 6 годин 55 хвилин по каїрському часу склали 7,27%.

Таким чином, індекс Доу–Джонса втратив усі свої прибутки за 3 роки, знизившись до позначки 19688, що нижче рівня, коли на пост президента США прийшов Дональд Трамп.

З початку торгів 18 березня індекс Доу–Джонса втратив біля 1548 пунктів. Втрати індексу S&P 500 склали 7%, знизившись до позначки 2359.При цьому втрати індексу Nasdaq-100 склали 5,9%, тобто знизились до позначки 7030.

Цей обвал трапився, незважаючи на заяву міністра фінансів США Стівена Мнучина про те, що адміністрація США готова виділити трильйон доларів на те, щоб справитись з економічними наслідками поширення коронавірусу.

«Ар-Рая»: індекс Доу–Джонса — найстарший із існуючих американських ринкових індексів. Уперше індекс був опублікований 26 травня 1896 року на Нью-Йоркській фондовій біржі. Індекс охоплює 30 найбільших компаній США і вважається одним із найбільш потужних у світі. У той же час Уолл-стріт, де працює індекс, є найбільшим фондовим ринком у світі і дає уявлення про економічну ситуацію в Америці і про те, що відбувається зараз на тлі поширення коронавірусу.

Такий різкий обвал на фінансових і фондових ринках в усьому світі, особливо — у крупних країнах — і, у першу чергу, у США, де на біржових екранах вибило червоні цифри, а втрати перевищили 6 трильйонів доларів, — показує, що капіталістична система слабша, аніж дім павука, і що багатозначні числа можуть випаруватись в одну мить.

Зараз світ занурюється у кризу, яка загострюється і наростає як сніжний ком. Обвал на фондових біржах, падіння цін на нафту майже до 20 доларів, коливання курсів валют, звільнення співробітників, накопичення ссуд компаніями і приватними особами, які лише у Китаї досягають трильйону доларів, безпрецедентний ріст числа заражених і загиблих від вірусу по усьому світу — усе це показує глибину глобальної кризи. Проте це не медична криза, пов’язана з фізичним станом людини, а, швидше, економічна, пов’язана з ідеологією, заснованої на спекуляції, азартних іграх, фальшивих ринках і паперових валютах, не покритих золотом і сріблом. Цю ідеологію без перебільшення можна назвати ідеологією накопичення грошей, збідніння народів, розграбування багатств і криз.

Те, що відбувається у світі, повинно стати для усіх людей сигналом до того, щоб позбутися від капіталістичної системи, перш ніж вона втягне їх в економічну депресію, фінансове банкрутство і безробіття для сотень мільйонів людей, як це обіцяють самі економісти і капіталісти. Вони очікують більш серйозної кризи, аніж криза 2008 року, і вони чекають подій, подібних тому, що трапилось у період Великої депресії 1929 року.

Мислителі і економісти повинні глибоко замислитись над ісламською ідеологією, яка була ниспослана Творцем і детально описала економічну систему, яка правильно розподіляє багатство, запобігає накопиченню капіталу у вузьких колах, стимулює виробництво, розвиває реальну економіку, позбавлену лихварства, фондових бірж і фіктивних економічних ринків, а також покриває валюту золотом і сріблом, а не папером, цінність якого залежить від сили держави. Таким чином, ісламська економічна система забезпечує стабільність в усіх відношеннях.

 

Банери з закликом до звільнення Палестини і створення Халіфату заполонили вулиці сектора Газа

Кожен рік у місяці Раджаб члени Хізб ут-Тахрір у секторі Газа згадують річницю руйнування Халіфату і прагнуть донести до мусульман необхідність наявності ісламського правління, спонукаючи їх співпрацювати з партією, щоб відновити ісламський образ життя шляхом встановлення Другого Праведного Халіфату, заснованого на методі пророцтва.

С метою донести свої ідеї до людей активісти проводять багато заходів і акцій. Однією із таких акцій є вивішування у громадських місцях і на головних вулицях багатьох районів Гази банерів з розумовими, політичними та економічними посланнями, які стосуються декількох напрямків на місцевому і міжнародному рівні. Серед інших можна зазначити наступне:

• Прийшов час Халіфату і розкрилась брехня невірних 0

• Рішення «дві держави» і «угода сторіччя» — це дві сторони однієї медалі

• Прагнення до міжнародного визнання — це біг за міражем

• Аль-Акса волає до Умми та її армій

• Зверніться до армій Умми замість невірних

• Звільнення Палестини — у скиненні зрадників і мобілізації армій

• Палестина чекає визволителів, а не тих, хто прагне до нормалізації

• Переговори з іудеями — це злочин у відношенні Палестини

• Халіфат — визволитель країн і народів

• Угода Трампа буде розчавлена арміями Халіфату

• Халіфат — шлях Умми до величі у цьому світі і порятунку у Наступному

• Діяльність по встановленню Халіфату — вигідна угода з Аллахом

• Палестина волає до мусульман: чи немає серед вас Салахуддіна?!

 

У розпал пандемії співробітники палестинської служби безпеки заарештували членів Хізб ут-Тахрір, видаючи себе за робітників охорони здоров’я

Служба превентивної безпеки Палестинської адміністрації у другій половині дня 20.03.2020 заарештувала проф. Асада Кабаджу із Таркумії. Професор є членом Хізб ут-Тахрір і працює у своїй місцевості вчителем початкової школи «Шухада».

Співробітники служби безпеки постукали у двері дому, представившись робітниками міністерства охорони здоров’я. І після того, як професор Кабаджа відкрив двері, вони заарештували його без ордера. На додаток до своєї брехні співробітники сил безпеки відкрили вогонь у повітря, коли діти професора, старшому із яких усього лише 9 років, ухопились з одяг свого батька, лет, не бажаючи розставатись з ним.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Палестині засудив політичні переслідування і грубу поведінку співробітників сил безпеки під час затримання професора,вимагаючи негайного звільнення Асада Кабаджі і поклавши на ПА повну відповідальність за його безпеку і здоров’я в умовах утримання під вартою, які на тлі пандемії коронавірусу не відповідають мінімальним стандартам медицини.

В офісі Хізб ут-Тахрір підкреслили, що жорстокі арешти спростовують ствердження влади про зацікавленість у здоров’ї і безпеці палестинського народу, зазначивши, що той, хто зацікавлений у безпеці людей, не буде пригноблювати їх і кидати у в’язниці, тоді як інші уряди звільнюють в’язнів совісті при наявності надзвичайних обставин.

Також було зазначено, що подібна ПА додасть народу лише обурення, а членам Хізб ут-Тахрір — твердості і настирливості в ісламській політичній діяльності і бажанні якомога швидше добитися змін на рівні усього ісламського світу.

 

Сирійці вимагають від муджахідів зірвати маски з керівників угрупувань

На тлі підсилення змови проти народу Шаму і відкриття міжнародних автомагістралей для режиму Асада члени Хізб ут-Тахрір провели у місті Арманаз, провінція Ідліб, акцію протесту під гаслом «Перемир’я — ганьба, а відкриття доріг — самогубство».

Викриваючи роль Туреччини у в міжнародній змові, на одному із піднятих плакатів було написано: «Турецький гарант — це той, хто управляє операціями уступок з боку повстанців і режисирує контрреволюцію». На другому плакаті було написано: «Ердоган зацікавлений у реалізації сочинських домовленостей замість підтримки пригноблених мусульман». Зміст інших плакатів був адресований членам угрупувань: «Якщо ви б’єтесь на шляху Аллаха, тоді не будьте помічниками зла», «Здавший трасу М5 не збереже трасу М4», «Сирійці вимагають від муджахідів зірвати маски з керівників угрупувань».

 

Крупні країни експлуатують страждання людей у покращенні свого економічного добробуту

На тлі звинувачень, висунутих представником китайського МЗСу у відношенні можливості участі американських військових у поширенні коронавірусу в Ухані і заперечення американською стороною цих звинувачень, обидві країни намагаються використати пандемію і страждання людей для покращення свого економічного положення.

Китайський уряд практично безкоштовно націоналізував більшість іноземних компаній, які знаходяться на його землях. Після того, як інвестори покинули країну, уряд по невеликій ціні викупив акції технологічних компаній.

Зі свого боку, Трамп розпорядився закупити величезну кількість саудівської нафти по низькій ціні, яка опустилась до позначки 25 доларів за барель, щоб заповнити стратегічний резерв США. Американський президент також завдав серйозного удару по країнам ЄС, заборонивши в’їзд на територію США, внаслідок чого їх фінансові ринки втратили до 33% прибутків. Дивно те, що Трамп, незважаючи на спалах епідемії у Британії, виключив її громадян із цієї заборони, особливо враховуючи те, що вона зовсім нещодавно покинула ЄС.

У коментарі інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині пишеться: «Без різниці, Америка чи Китай розробив коронавірус і використав його у якості біологічної зброї, чи вірус виник внаслідок безвідповідальної поведінки крупних держав, люди, включаючи західні народи, заплатять за те, що доля людства опинилась у владі макіавелліанського підходу. Технологічна і торгова війна між Китаєм і Америкою за світове економічне лідерство усугубила страждання людства, яке іще не оговталось від фінансової кризи 2008 року».

Далі зазначається: «Для капіталістичних країн немає нічого страшного у тому, щоб експлуатувати людські страждання у здійсненні своїх жадібних задумів. Саме ці країни розв’язали світові війни, у ході яких загинули мільйони людей. Вони вбивають цілі селища за допомогою ядерних бомб, напалма, збідненого урану і біологічної зброї. Вони цінують не життя людей, а свої інтереси, або навіть інтереси впливових фігур».

У завершенні заяви підкреслюється: «Чи усвідомлюють сьогодні мусульмани свою відповідальність і покладену на них задачу, яка полягає у тому.,щоб врятувати усе людство від зла капіталізму?!Тільки Іслам здатен сформувати стабільне процвітаюче суспільство завдяки прагненню реалізувати гуманні, моральні і духовні цінності поруч з матеріальними так, щоб одна цінність не перевершувала іншу. Такий підхід покаже яскравий приклад громадської стабільності і спокою».

 

Співробітники місії ООН в Ємені живуть у розкоші, у той час як 20 мільйонів єменців голодують

Офіційна інформація про бюджет офісу посланця ООН в Ємені Мартіна Гріффітса і офісу місії ООН в Ходейді показує, що співробітники місії ООН в Ємені живуть в розкоші, у той час як — згідно доповідям тієї ж ООН — 20 мільйонів єменців страждають від голоду.

Директор ініціативи по Ємену «Шлях миру» Раша Джархум заявила, що бюджет офісу посланця ООН в Ємені Мартіна Гріффітса на 2019 рік склав біля 17 мільйонів доларів, а у цьому році бюджет досягне 18 мільйонів доларів.

Раша Джархум, яка нещодавно отримала нагороду Аніти Аугспург за внесок проти війни, сказала, що оренда корабля для штаб-квартири місії ООН в Ходейді складала 810 тис. доларів на місяць і що є рекомендація припинити оренду корабля з березня 2020 року, а замість цього відремонтувати і орендувати вілли в Ходейді.

«Ар-Рая»: ООН і зв’язані з нею організації продовжують торгувати кров’ю народу Ємену, даючи людям лише крихти і непотрібні товари. На жаль, деякі жителі Ємену як і раніше вважають ООН ефективною організацією, вважаючи, що вона виведе країну із кризи, на якій на протязі п’яти років наживаються її співробітники.

Народ Ємену повинен усвідомити цілі ООН і докладати зусилля для вигнання іноземного впливу разом з його інститутами, організаціями і агентами. Немає іншого порятунку, окрім встановлення Праведного Халіфату, який застосує Шаріат Аллаха, захистить життя і майно людей, а також багатства країни, відбиваючи підступи ворогів.

 

Аз-Зурфі нічим не відрізняється від своїх продажних попередників

Коментуючи призначення аз-Зурфі на пост прем’єр-міністра Іраку, держсекретар США Майк Помпео написав у «Твіттері»: «Іракці хочуть, щоб уряд підтримував суверенітет Іраку, забезпечував базові потреби, був вільним від корупції і захищав права людини. Якщо нещодавно призначений прем’єр-міністром Іраку Аднан аз-Зурфі поставить ці інтереси на перше місцем, він отримає підтримку США і міжнародної спільноти».

«Ар-Рая»: Аднан аз-Зурфі втік із Іраку в Америку у 1991 році після невдалої спроби скинення режиму Саддама Хусейна у ході так званого «народного повстання». Повернувся він в Ірак лише у 2003 році, коли країну окупували США. Голова американської окупаційної адміністрації Пол Бремер призначив аз-Зурфи губернатором провінції Наджаф. Потім він був відсторонений від посади, оскільки був оплутаний підозрами у корупції і використанні можливостей провінції в особистих цілях. Губернатор породив багато конфліктів у Наджафі, поки усе це не набридло жителям провінції. Так аз-Зурфі почав переміщуватись від однієї посади до іншої, поки не отримав місце у парламенті за підсумками виборів 2018 року.

Прочитавши умови, висунуті Помпео для отримання американської і міжнародної підтримки, одразу ж стає ясно, що це фантазії чи відверта брехня. Про який суверенітет, права людини та уряд, вільний від корупції, говорить Помпео?! Чи погодиться він з виведенням окупаційних сил із Іраку?! Хто принижував жителів Іраку та інших мусульманських країн?!Хіба його країна — не глава всесвітнього тероризму?!

 

Заклик до встановлення Праведного Халіфату

Хіба ви не хочете укласти договір, яким буде задоволений Аллах і від якого ніколи не програєте?! Шлях до порятунку мусульман та усього людства лежить через присягу халіфу, який буде правити Книгою Аллаха і Сунною Його Посланця ﷺ. Ви є Уммою добра і справедливості! Приєднуйтесь до Хізб ут-Тахрір у справі встановлення Халіфату, щоб повернути собі славу серед народів, подібну славі Халіда ібн аль-Валіда, велич, подібну величі аль-Кака ібн Амра, перемогу подібну перемогам Салахуддіна аль-Аюби, велич, подібну величі праведних халіфів, і завоювання, подібні завоюванням Мухаммада аль-Фатіха. Але перш за усе на вас чекає обіцянка Аллаха:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئاً وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

А також на вас чекає пророцтво Мухаммада ﷺ:

ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ

«Потім буде Халіфат за методом пророцтва» (Ахмад).

Заради такого нехай трудяться трудівники! У цьому — велич світу нашого і порятунок світу майбутнього.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
25.03.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню