Медіаімперія Мердока допомагає Трампу у війні з Китаєм

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У журналі «Аль-Ваъй» №406 у статті під назвою «TheGuardian»: медіа імперія Мердока допомагає Трампу у його війні з Китаєм» говориться:

«Газета «TheGuardian» опублікувала статтю колишнього прем’єр-міністра Австралії Кевіна Радда, де той засуджує ЗМІ медіахолдінга «NewsCorp» Руперта Мердока за участь у підготовці «теорії змови щодо походження вірусу Covid-19 в лабораторії в Ухані», яка була направлена на сприяння переобранню Дональда Трампа. Радд нагадав про інциденти маніпуляції фактами і ролі «барабана війни», яку машина ЗМІ Мердока грала при вторгненні в Ірак. Це, як стверджує Радд, підводить розмову до пандемії Covid-19, а також до громадської охорони здоров’я та економічних безладів, до яких привів вірус по усьому світу.

Високий ступінь збитку означає, що люди по усьому світу мають повне право знати відповіді на низку наступних питань: звідки взявся вірус і чи є ранні генетичні зразки вірусу, збережені для незалежних досліджень? Які затримки трапились в інформуванні центральної влади? Чому деяких місцевих лікарів примусили замовчати і піддали покаранню? Існують також фундаментальні питання про те, чи правильно ВОЗ виконала свою роль по чіткому і завчасному попередженню міжнародної спільноти?

Але серед усіх цих питань і паралельних диспутів про необхідний зараз механізм для проведення ефективного міжнародного розслідування у нас раптово з’являється однобічна заява президента США і його державного секретаря Майка Помпео про те, що сукупність доказів у переважній більшості вказує на те, що вірус просочився із Уханьского інституту вірусології. Гіркі уроки війни в Іраку, здається, були стерті із пам’яті Трампа і підтримуючої його імперії Мердока.

Потім послідувала ексклюзивна стаття в австралійській газеті Мердока «DailyTelegraph» з широким заголовком «Китайська наука про летючих мишей — бомбове досьє проти Народної республіки». В досьє стверджується, що існує витік в 15 сторінок від неназваних «західних урядів» про відповідальність Китаю з епідемію. Із доповіді явним чином слідує, що документ був підготовлений розвідувальною спільнотою «П’ять очей», який зв’язує розвідувальні служби США, Великобританії, Австралії, Канади і Нової Зеландії.

Газета не надала джерело інформації. Саме тут стаття Мердока стає явною у ствердженні, що дослідницьке досьє допомагає підтвердити іще не обґрунтоване ствердження Дональда Трампа і Майка Помпео. Стаття і пов’язані з нею історії просякнуті репортажами про китайських дослідників «вірусу летючої миші» та інших розповідях із печери летючих мишей Уханя. Радд зазначив, що правда полягає у тому, що ніхто іще не знає джерела епідемії і що, згідно ствердженню австралійського уряду, ступінь його «витоку» із лабораторії в Ухані не перевищує 5%.

Автор задав низку питань уряду Австралії, серед яких:

• Чи є витік документу продуктом «розвідки», чи стаття заснована на відкритих джерелах громадської думки?

• Хто злив документ, враховуючи, що витік таких матеріалів є кримінальним злочином?

• Чи були замішані у цьому чиновники австралійського уряду?

• Чому не було проведено повного поліцейського розслідування?

• Або уряд побоюється того, що ми дізнаємось про документ, і усе це служить передвиборчим інтересам США?».

«Ар-Рая»: журнал «Аль-Вай» прокоментував це наступним чином: «Таким є незмінний західний світ і його політика, заснована на фабрикації і вигадуванні приводів для ведення війн і конфліктів! Такою є незмінна роль сіоністського медіахолдінга Мердока! І хіба світ не потребує нас, мусульман, щоб внести у світ корінні змінення, засновані на божественній системі, і покласти край злу імперській Америці руками Халіфату?!».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
15.07.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню