Огляд новин за 08.07.2020

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Ми закликаємо мусульман звернутись до Ісламу як до основоположної доктрини, образу життя і формі правління, щоб упорядкувати по ньому усі свої життєві справи і знайти вдоволення Аллаха.

Ми продовжуємо відкривати очі Уммі і застерігаємо від планів колонізатора і його прислужників із числа мусульманських правителів. Ми закликаємо приєднатись до нас і працювати над тим, щоб досягти обіцянки Аллаха про намісництво і благу звістку Посланця Аллаха ﷺ про встановлення Праведного Халіфату.

وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ

«Скажи: «Трудіться, і побачать ваші діяння Аллах, Його Посланець і віруючі» (9:105).

Підкорення продажним керівникам чи підкорення Аллаху?!

Згідно тому, що було опубліковано на сайті інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Сирії, об’єднання угрупувань «Хаят Тахрір аш-Шам» випустило заяву,яка забороняє створення якої-небудь фракції поза волі «ХТШ».

В заяві пишеться: «ХТШ» об’явив ворожнечу кожному, хто зробить це, подражаючи своїм попередникам, таким як «Джейш аль-Іслям», оберігаючи фронти режиму і виконуючи умови Сочинських угод та інших конференцій, направлених на придушення революції Шаму».

«Ар-Рая»: революція Умми в Шамі почалась з мечетей скандуванням такбірів і тахлілів. Серед піднятих гасел були: «Революція заради Аллаха, а не посади чи звання», «Наш лідер назавжди — наш господин Мухаммад». Тоді народ заявив, що його метою є скинення злочинного режиму з усіма стовпами і символікою і встановлення на його руїнах влади Ісламу — Праведного Халіфату. Люди заявили, що ніколи не стануть виконувати накази так званих «прибічників революції»,підозрілих «командних штабів» і змовників проти революції. Тому проти революції вишукувався увесь колоніальний Захід на чолі з Америкою, а також зрадники із числа мусульманських правителів. Вони поквапились відхилити революцію з її шляху, а потім зупинити її і покласти їй край.

І усе це було через страх перед перемогою революції над злочинним баасистським режимом — служителем Америки — і встановленням на його руїнах панування Ісламу, представленого Другим Праведним Халіфатом. Тому Америка через своїх союзників, помічників і агентів почала відхиляти революцію від її шляху і заплутувати істини в народі Шаму. Вона використала серед іншого турецький режим Ердогана, який виконує рол оков на руках сирійських повстанських угрупувань, не дозволяючи їм почати битви з баасістським режимом, і більше того — примушуючи їх здати більшість звільнених районів . Тепер це об’єднання угрупувань забороняє формування якої-небудь фракції поза його контролю, щоб ніхто не звільнився від його рішень і не став незалежною силою. Об’єднання «ХТШ» боїться того, що незалежна фракція може зробити те, що розлютить Туреччину і порушить її плани, які полягають у просуненні колоніального порядку денного Америки.

У зв’язку з цими хитрими кроками «ХТШ» ми б’ємо тривогу, щоб усі люди Шаму усвідомили серйозність змови проти благословенної революції. Ми направляємо щирі поради усім прибічникам революції, особливо муджахідам в угрупуваннях:

Ви вступили на цей шлях заради піднесення Слова Аллаха і допомоги своїй релігії, а не для піднесення слів своїх керівників і не для надання допомоги своїй групі. Перед вами тільки два варіанти:

Або ви підтримаєте свою релігію, свій народ і свою Умму, будете діяти разом з ними і серед них, віддалитесь від своїх керівників, візьмете волю у свої руки і захистите те, що залишилось від звільнених районів, перевернете стіл переговорів на своїх ворогів і зламаєте червоні лінії, перейдете від оборони до нападу на позиції злочинного режиму з метою скинути його і ознаменувати революцію втіленням великого проекту — встановленням Другого Праведного Халіфа, обіцяного Господом і Його Посланцем ﷺ, щоб досягти перемоги у цьому світі і наступному житті.

Або ви залишитесь на боці своїх керівників-зрадників, в рядах ворогів Аллаха і ваших ворогів проти свого народу, своєї Умми і релігії, і тоді ви погубите своє життя і опинитесь у збитку у Судний день. Ви будете жалкувати, але буде пізно.

يَوْمَ تُقَلَّبُ وُجُوهُهُمْ فِي النَّارِ يَقُولُونَ يَا لَيْتَنَا أَطَعْنَا اللَّهَ وَأَطَعْنَا الرَّسُولا ، وَقَالُوا رَبَّنَا إِنَّا أَطَعْنَا سَادَتَنَا وَكُبَرَاءنَا فَأَضَلُّونَا السَّبِيلا

«У той день їх обличчя будуть повертатись (чи змінюватись ) у Вогні, і вони скажуть: «Краще б ми підкорялись Аллаху і підкорялись Посланцю!». Вони скажуть: «Господь наш! Ми підкорялись нашим старійшинам і нашій знаті, і вони збили нас зі шляху» (33:66,67).

Хізб ут-Тахрір у Тунісі провів прес-конференцію під назвою: «Проект, здатний вивести Туніс із системи криз»

Вранці у четвер 2 липня 2020 року інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Тунісі провів у своїй штаб-квартирі, розташованої у столиці країни, прес-конференцію під назвою «Проект, здатний вивести Туніс із системи криз».

Конференцію відкрив професор Хубайб Карбака, виступивши з промовою про кризу управління у Тунісі. Він пояснив, що колоніальна опіка — це причина усіх лих, що проблема не полягає в окремих особах, що країну розривають іноземні порядки денні і міжнародні фінансові інститути, такі як Всесвітній банк і Міжнародний валютний фонд, і що британське посольство грає ключову роль у цих змовах так, що навіть нинішній прем’єр-міністр Еліас Фахфах не міг приховати свою прямую підзвітність британському посольству.

Професор Карбака також зазначив, що криза поглиблюється через те, що політичний центр у своєму мисленні не виходить за межі ідейних і політичних рамок, встановлених Заходом, і бачить порятунок економіки країни лише у збільшенні запозичень і підсиленні підкорення іншим державам, що лише увічнює колоніалізм і залежність і примушує увесь політичний центр захищати систему, що породжує кризи.

Потім голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Тунісі д-р аль-Асад аль-Аджілі розповів про те, як правителі Тунісу служать колонізатору, будь то уряд, голова якого наполягає на політиці запозичень, чи парламент, який не бачить нічого поганого у створенні відділення організації «Франкофонія» у Тунісі, чи голова держави, який назвав французьку колонізацію «захистом», записавши себе як ганебну строчку в історії Тунісу .Д-р аль-Аджілі закликав обрати Іслам у якості основи для змінень і альтернативи існуючим системам, а також застосувати його на практиці і реалізувати у межах цивілізаційного проекту, який покладе край системі криз шляхом встановлення держави Халіфат. Він підкреслив, що Хізб ут-Тахрір не просто критикує заради критики, а виявляє хворобу і дає лікування. Доктор також зазначив що єдиним проектом, здатним врятувати мусульман, у тому числі — тунісців, від кайданів колоніалізму, є проект створення Халіфату.

Народ Палестини здатен протистояти владі і не дати їй прийняти Закон про захист родини

Міністр соціального розвитку Палестинської автономії заявив, що офіційний релігійний заклад не виразив яких-небудь зауважень у відношенні останньої версії Закону про захист родини від насильства і що уряд не відмовиться від схвалення цього закону і продовжить його реалізацію. У ході бесіди на телеканалі «Ma’anNews» він сказав, що цей закон з самого початку був розроблений для захисту родини у правових рамках і для вдоволення потреб суспільства і родини.

У своєму коментарі інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Палестині пише: «Єдиною причиною прийняття останньої версії так званого «Закону про захист родини від насильства» в Палестинській автономії служить вдоволення «донорів» із західних країн та їх інструментів в лиці феміністських асоціацій. Ствердження ПА про турботу за народ є обманом, і він не пройде з народом Палестини, який пережив на своєму досвіді усю брехливість влади та її прихильність здійсненню планів Заходу, які скеровані на поширення західної культури і руйнування мусульманської родини, щоб створити занепале покоління, яке не має можливості протистояти єврейській окупації».

У коментарі зазначається, що протиріччя Закону про захист родини від насилля з Ісламом і культурою Умми стало ясно усьому народу Палестини, тому мусульманин не прийме позицію офіційного «релігійного» інституту, який виправдовує прийняття західних законів.

Далі вказується: «Народ благословенної землі тепер розуміє, що вирішальне слово — за ним. Він встав перед обличчям Закону про соціальне забезпечення і провалив його. Він встав перед лицем рішення про передачу у володіння руським землі сподвижника Таміма ад-Дарі (р.а.) і скасував його. Тепер він здатен протистояти владі і не дати їй прийняти Закон про захист родини та інші умови «CEDAW».

На завершення підкреслюється: «Народ благословенної землі разом з Хізб ут-Тахрір залишиться на боці правди, протистоячи усім змовникам. Якщо ПА вважає, що слідування за ворогами Ісламу врятує її від гніву Аллаха і мусульман, то вона глибоко помиляється, тому що Аллах неодмінно піднесе свою релігію і дарує перемогу щирим рабам».

Якщо присутність Франції у Тунісі не була окупацією, тоді що таке окупація для президента Тунісу?

Під час інтерв’ю на каналі «France 24», відповідаючи на питання про те, чи повинна Франція принести вибачення за свої злочини у Тунісі у період колоніального правління, президент Тунісу Кайс Саід сказав: «Як гласить французьке прислів’я,«хто вибачається, той сам себе звинувачує», — додавши, що «Туніс знаходився під системою захисту, а не прямої окупації, як це трапилось в Алжирі». Потім він додав: «Краще, щоб вибачення буде у виді фінансової компенсації чи відправки проектів у країну», — зазначивши, що список вибачень, який повинен був направитись до Франції, але був відхилений туніським парламентом, неоправданий, оскільки «немає сенсу просити вибачення через 60 років».

В інформаційному офісі Хізб ут-Тахрір у Тунісі різко розкритикували заяву президента, задавши питання: «Хіба президент Саід не знає, що договір про захист, підписаний Мухаммадом ас-Садіком у 1881 році, був укладений під загрозами французької армії, яка штурмувала столицю із окупованого Алжиру, і що цей договір позбавив країну суверенітету, оскільки генерал-резидент Франції став фактичним правителем?!Чи можуть гроші компенсувати кров мучеників, честь благородних, несправедливість і утискання наших предків?! Чи так відновлюються права?!».

На завершення підкреслюється: «Заява президента Кайса Саіда стане ганебною строчкою в історії Тунісу, і стерта вона буде лише шляхом перетворення Тунісу у лоно Халіфату, чиї війська не приймуть виведення армій і вибачень, а, швидше, будуть переслідувати окупантів аж до Парижу, щоб вони назавжди забули свої наміри. І ми побачимо це у часи правління Другого Праведного Халіфату, який відновить справедливість на руїнах тиранічних режимів у країнах мусульман».

Якщо б не зрадництво мусульманських правителів, Америка та її викормиш не поводили б себе пихато по відношенню до мусульман

Спеціальний посланець президента США Аві Берковіц прилетів в Тель-Авів з офіційним візитом за декілька днів до очікуємої анексії «Ізраїлем» частин Західного берега. Про це повідомляє агентство «Anadolu»от 26.06.2020.

«Я дуже радий бути в «Ізраїлі», — написав Берковіц на івриті у своєму «Твіттері».

Як повідомила газета «IsraelHayom», Берковіца супроводжував член американсько - «ізраїльского» картографічного комітету Скотт Лейт.

Газета цитує джерела у Білому домі, які сказали, що «прибуття делегації в «Ізраїль» вказує на те, що американський уряд хоче виконати свою обіцянку Тель-Авіву і здійснити його суверенітет».

Зазначається, що американська делегація продовжить переговори з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху і міністром оборони Бені Ганцем по різним напрямам і відновить роботу картографічного комітету.

«Ар-Рая»: ця зарозуміла поведінка підтверджує, що Америку до здійснення своїх планів штовхає існування маріонеткових режимів, які перешкоджають будь-якій справжній реакції на ці плани, оскільки не трапилось нічого, що погрожувало б безпеці єврейського утворення чи інтересам Америки, незважаючи на те, що аль-Кудс і аль-Акса мають велике значення для мусульман. Америку та її плани зупинять лише реальні кроки, а не вивчена і контрольована реакція зрадницьких режимів в ісламських землях, які лише намагаються спустити пару і приборкати почуття мусульман. Ці реальні кроки ніколи не будуть виходити від правлячих режимів, а, швидше, будуть виходити від Умми та її армій, які зламають хребет Америки, зруйнують її плани, викорінять єврейське утворення і покажуть світу, що чекає на тих, хто нападає на Умму Ісламу і принижує її.

Америка закликає Туреччину зберегти за Айя-Софією статус музею

Заступник міністр закордонних справ Туреччини Явуз Селім Кіран заявив, що Туреччина буде і надалі захищати культурну і релігійну спадщину країни і що будь-яке рішення по Айя-Софії є внутрішньою справою Туреччини. Про це пише агентство «Sy-Turkey» 26.06.2020.

У відповідь на заяву посла США з питань міжнародної релігійної свободи Сема Браунбэка відносно Айя-Софії турецький чиновник написав у «Твіттері»: «Не хвилюйтесь, Браунбек! Туреччина буде і надалі захищати свою культурну і релігійну спадщину. Будь-яке рішення по Айя-Софії є внутрішньою справою Туреччини».

Раніше Сем Браунбек написав, що Айя-Софиія має духовне і культурне значення для мільярдів віруючих з різноманітними переконаннями по усьому світу. Спецпредставник США звернувся до Туреччини з закликом зберегти статус Айя-Софії як музею, щоб забезпечити до нього доступ усіх бажаючих.

«Ар-Рая»: Америка не вимагає захистити тисячі мечетей в Іспанії після кампаній обшуків, вбивств і зносів, вчиняємих іспанськими націоналістами проти мусульман майже п’ять сторіч назад, але вона як і раніше виражає претензії до Туреччини у відношенні Айя-Софії.

Це усе через слабкість, яка охопила ісламські землі в епоху правителів-агентів Америки та інших західних колоніальних країн. Америка продовжує зарозуміло і нахабно висувати свої вимоги, як нібито вона не знає ступінь кипіння в Ісламській Уммі, яка прагне позбутися від зрадників таким чином і покласти край залежності від Америки і Заходу.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню