«Будь реалістом»

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

На вустах багатьох мусульман, будь то звичайні мусульмани чи члени ісламських рухів, часто повторюється вираз : «Будь реалістом!». Промовляючи це, вони мають на увазі необхідність погодитись з існуючими обставинами, не роблячи ніяких кроків у бік змін.

Ми як мусульмани повинні зробити усе можливе, щоб позбавити суспільство від системи, яка принижує людину. Більше того, серед мусульман є ті, хто пропонує конкретний політичний проект, взятий із ісламської акиди, який врятує від пороку, що проник в усіх сфери життя. Але коли ти говориш про необхідність докладати зусиль у цьому напрямку, то чуєш від людей, цілком упевнених у своїй правоті: «Будь реалістом!».Вони говорять:«Не намагайся нічого змінити і на навантажуй себе небезпечною роботою. Якщо хочеш щось змінити, чекай слушної нагоди. Брате мій, іди в ногу з реальністю. Не накликай на себе, свою родину, народ і країну страждання і кровопролиття».

Насправді вираз «будь реалістом» суперечить шляху Пророка ﷺ і сподвижників. Посланець Аллаха ﷺ докладав усіх зусиль для здійснення змін. Він прагнув побудувати ісламське суспільство замість суспільства, просякнутого невір’ям і пороком, щоб люди жили згідно з Ісламським Шаріатом. Всевишній Аллах говорить:

أَفَمَن يَمْشِي مُكِبّاً عَلَى وَجْهِهِ أَهْدَى أَمَّن يَمْشِي سَوِيّاً عَلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ

«Хто ж слідує більш прямим шляхом: блукаючий з опущеним обличчям або той, хто іде по прямому шляху, випрямившись?» (67:22).

Курайшити пропонували Посланцю Аллаха ﷺ різноманітні рішення і навіть почали устрашати його. Проте він ﷺ бажав тільки змінення їх порочного життя, щоб суспільство почало жити так, як того бажає Аллах. Після тривалої боротьби Аллах обрадував віруючих встановленням Першої Ісламської Держави у Медині, яка назавжди змінила постать людства.

«Будь реалістом» — цим виразом хочуть твоєї капітуляції, щоб ти схилив голову перед тим злом, яке поглинуло суспільство і яке гнівить Аллаха.

«Будь реалістом» — тобто сиди у своєму домі, не намагайся щось змінити і продовжуй страждати від гніту.

«Будь реалістом» — тобто прийми політичне рішення, запропоноване Заходом на чолі з Америкою, за допомогою якого він бажає ліквідувати ісламську проблему, зупинити революції, розграбувати багатства Умми і подавити волю до звільнення, щоб ми продовжили служити йому.

Як може бути реалістом той, хто вийшов на революцію проти тиранічного режиму — агента Заходу?!

Як може бути реалістом той,хто жертвував найдорожчим на шляху скинення цього режиму?!

Ми ніколи не погодимось були реалістами і будемо працювати над зміненням цієї реальності шляхом скинення режимів, які захопили владу у країнах мусульман. Ми усіма силами підтримаємо тих, хто працює над встановленням Другого Праведного Халіфату, яким буде задоволений Аллах. Всемогутній говорить:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَنِي لا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئاً

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
26.08.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая