Нове приниження перехідного уряду Судану у ніг західних держав та їх колоніальних інструментів

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Прем’єр-міністр Судану Абдулла Хамдок об’явив, що перехідний уряд готовий співпрацювати з Міжнародним кримінальним судом, щоб надавати у міжнародний судовий орган звинувачуваних у військових злочинах і геноциді. Про це пише сайт «RT» 22.08.2020.

Виступаючи у суботу з нагоди річниці свого вступу на посаду прем’єр-міністра на перехідний період, Хамдок виразив «повну готовність уряду співпрацювати з Міжнародним кримінальним судом у судових розглядах у відношенні тих, хто скоїв злочин проти суданського народу».

У своєму телезверненні Хамдок підкреслив, що Судан «пройшов довгий шлях», щоб виключити своє ім’я із списку країн, що підтримують тероризм.

У список суданських політиків, розшукуваних Міжнародним кримінальним судом, входить скинутий президент країни Умар аль-Башір, якого судові органи звинувачують у скоєнні геноциду, етнічних чисток і злочинів проти людяності під час конфлікту, який спалахнув у регіоні Дарфур на заході Судану у 2003 році і викликав вбивство 300 тисяч людей і переміщення мільйонів.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
26.08.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню