Іракські демонстранти зносять штаби проіранських партій

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

«Сьогодні, у суботу, на півдні країни після низки вбивств активістів у регіоні з шиїтською більшістю розгнівані іракські демонстранти за допомогою бульдозерів зруйнували штаби проіранських партій». Про це повідомляється на сайті «OrientNews» від 22.08.2020.

Протестуючі транслювали відеозаписи знесення штабів найбільш відомих фінансованих Іраном партій у місті Насирія, найбільш видними із яких є штаб партії «Дава», очолюваний колишнім прем’єр-міністром Нур аль-Малікі, штаб «Національного руху мудрості», очолюваний Аммаром аль-Хакімом, і штаб організації «Бадр», пов’язаний з Хаді аль-Амірі.

Іще одну хвилю народного гніву викликав вибух бомби посеред площі протесту у Насирії у п’ятницю ввечері. Жителі міста спалили штаб ополчення «АсаібАхль аль-Хакк» на чолі з Кайсом Хазалі і заодно спалили штаб проіранської організації «Бадр».

Знесенню штабів проіранських партій передували аналогічні акції у переважно шиїтському місті Басра, де демонстранти підпалили офіс представництва уряду Багдада.

Нова хвиля народних протестів почалась після низки замахів, внаслідок яких були вбиті активісти громадянського руху, останнім із яких стало вбивство у Басрі активіста Ріхама Якуба невідомими особами за допомогою вогнепальної зброї. За декілька днів до цього бойовики вбили активіста Тахсіна Усаму, який брав участь у жовтневих демонстраціях.

У відповідь на вбивства прем’єр-міністр уряду Багдада Мустафа аль-Казимі звільнив начальника поліції Басри Рашіда Фаліха, але протестуючі заявили, що цього недосить, засудивши відмову уряду вжити які-небудь кроки у відношенні замахів на активістів. У ході демонстрацій люди підняли плакати з закликом притягти до відповідальності вбивць.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
26.08.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню