Плоди капіталізму

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Дослідження, опубліковане британською газетою «TheTimes», показало, що мілленіали в демократичних країнах по усьому світу розчаровані системою правління більше, аніж будь-яке інше покоління. Про це пише сайт «AlJazeera» від 20.10.2020.

Опитування майже 5 мільйонів людей показав, що молоді люди у віці від двадцяти до тридцяти років, які народились у період з 1981 по 1996 рік, менше вірять в демократичні інститути, аніж їх батьки чи бабусі і дідусі на тому ж етапі життя.

Колапс довіри особливо помітний в «англосаксонських демократіях» — Австралії, Британії і США. Проте аналогічні тенденції спостерігаються в Латинській Америці, Африці до півдня від Сахари і на півдні Європи.

«Це перше на пам’яті покоління, в якому глобальна більшість незадоволена тим, як працює демократія, і воно відноситься до групи у віці від двадцяти до тридцяти років», — сказав доктор Роберто Фоа, ведучий автор звіту Кафедри політики і міжнародних досліджень Кембриджського університету.

Із 2,3 мільярдів людей із країн, зачеплених у доповіді, 1,6 мільярдів (чи 7 із 10) проживає у тих країнах, де від покоління до покоління вдоволеність демократією знижується.

Звіт показує різкий спад довіри до демократії серед молодих британців, що в основному викликано нерівністю. Так у 1973 році 54% британців у 30-річному віці були вдоволені демократією. А десятьма роками пізніше те ж почуття виразили 57% бебі-бумерів у 30-річному віці.

Серед представників покоління X, які народились між 1965 і 1980 роками, рівень вдоволеності демократією досяг 62% у 1990-ті і 2000-ті роки, але вже серед мілленіалів, він впав до 48%.

Найбільш повне у своєму роді дослідження ґрунтувалось на даних, отриманих від 4,8 мільйонів людей із більше аніж 160 країн у період з 1973 по 2020 рік. Воно показало, що мілленіали і покоління X з віком поступово ставало усе менш вдоволеними демократією.

Деякі країни, яка обрали популістських лідерів, пережили підйом. У середньому, люди у віці від 18 до 34 років показали ріст вдоволення демократією на 16% на протязі першого строку перебування при владі популістського лідера. А там, де помірковані політики ледве перемогли або змінили популістського суперника, дослідники не виявили порівняного росту.

«Переважання поляризуючих поглядів серед мілленіалів може означати, що розвинені демократії залишаються плодючим ґрунтом для популістської політики», — сказав доктор Фоа.

«Ар-Рая»: це дослідження показує, що дуже великі прошарки населення в західних народах втомились від управляючих режимів, втратили до них довіру і усвідомили те, що ці режими в ім’я демократії використали їх в інтересах жалюгідної купки капіталістів. Ці люди бачать реальність демократії та її потворне обличчя. Вони бачать низку криз, що уразили світ на тлі гегемонії капіталістичної демократичної ідеології, включаючи економічні, ідейні, охороноздоровчі, соціальні і політичні кризи,і перебувають у пошуку заміни. Це вимагає того, щоб Ісламська Умма піднялась і втілила цивілізовану альтернативу в світлі Праведного Халіфату на основі методу пророцтва, щоб врятувати себе і усе людство від демократії та її злочинів.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
28.10.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню