Акція протесту у відповідь на ображання Макрона на адресу Посланця Аллаха ﷺ

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір/Палестина

Хізб ут-Тахрір/Палестина організував масові акції на Західному березі, у секторі Газа та у мечеті аль-Акса на захист Посланця Аллаха ﷺ і у відповідь на ображання Макрона.

У п’ятничний день Хізб ут-Тахрір масово поширив у секторі Газа, серед людей і закладів, а також на вулицях і у магазинах публікацію з заголовком, аналогічним гаслу на акціях — «Халіфатом і джихадом на шляху Аллаха ми захистимо Посланця Аллаха ﷺ і звільнимо мечеть аль-Акса».

У той же день після п’ятничної молити Хізб ут-Тахрір організував масовий мітинг на площі мечеті аль-Акса. До акції приєднались тисячі людей, розмахуючи стягами, піднімаючи транспаранти, скандуючи гасла, засуджуючи ображання і вимагаючи від мусульманських армій відповісти на нападки невірних і звільнити мечеть аль-Акса. На мітингу також пролунала полум’яна промова з декількома посланнями.

На Західному березі за один день послідовно пройшло три мітинги. Перший мітинг був організований у місті Тулькарм, другий — в Рамаллах і третій — в аль-Халіл.

На мітингах зібрались тисячі людей: члени партії, прибічники і ті, хто відгукнувся на заклик. Вони скандували гасла, підтверджуючи любов мусульман до Посланцю Аллаха ﷺ і готовність жертвувати заради нього. Такбіри людей супроводжувались закликами по допомогу до мусульманських армій, а над їх головами майоріли чорні і білі стяги Посланця Аллаха ﷺ поруч з багатьма транспарантами, що виражали послання мітингуючих.

На усіх трьох мітингах пролунали промови з вимогою до армій мусульман захистити честь Пророка ﷺ і звільнити аль-Аксу. Виступаючі заявили, що справжня відповідь на ображання на адресу Пророка ﷺ полягає не тільки у засудженні і бойкоті товарів, але й у проголошенні джихаду і встановленні Халіфату, який буде захисником релігії.

У своїх промовах вони засудили позиції правителів мусульман, назвавши їх співучасниками злочину з причини мовчання і лояльності до Заходу. Також було зазначено, що подібні ображання не пролунали б, якщо б у мусульман був халіф подібний Абу Бакру, Умару чи Абдульхаміду.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
04.11.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню