На захист Посланця Аллаха ﷺ

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір/Ліван

У п’ятницю 30 жовтня 2020 року в Бейруті після колективної молитви Хізб ут-Тахрір/Ліван організував марш і мітинг на захист Посланця Аллаха ﷺ. Марш пройшов від мечеті Абдуннасіра у кварталі Корніш аль-Мазраадо, колишньої штаб-квартири французького колоніального комісара і нинішнього французького посольства. Під час маршу учасники акції скандували гасла, що демонструють любов до Ісламу і Посланцю Аллаха ﷺ на додаток до засудження колоніального Заходу на чолі з Францією та її президентом Макроном.

Акція завершилась виступом голови інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Лівані д-ра Мухаммада Ібрахіма, який підкреслив високе положення Пророка Мухаммада ﷺ в серцях мусульман і розкритикував ліванських політиків, які встали на бік Франції. Д-р Ібрахім зазначив, що ці політики не представляють мусульман, і засудив спроби влади перешкодити акції, а також поклав на зарозумілий расистський уряд Франції відповідальність за те, що відбувається, нагадавши усім, що Іслам і Посланець Аллаха ﷺ вище для мусульманина, аніж життя, майно і родина.

Учасники акції скандували такбіри і слова прославляння Пророку ﷺ, а над їх головами майоріли прапори і стяги Посланця Аллахаﷺ, показавши істинне обличчя Бейруту і навіть усього Лівану, оскільки до мітингу приєднались жителі з усіх куточків країни, відгукнувшись на заклик Хізб ут-Тахрір підтримати Іслам і Пророка ﷺ.

Проте влада Лівану продемонструвала свою відстороненість від Умми і об’явила про заходи, введені в районі проведення мітингу. Здається, що бандитські політики наказали спецслужбам вжити заходів проти акції. На в’їздах у місто з півдня і півночі, а також на невеликій відстані від місця мітингу були розставлені блокпости, на яких обшукувались автобуси і годинами утримувались люди. Так вчиняє влада, яка, незважаючи на свій скрутний стан, усе іще продовжує вести війну проти Аллаха, Його Посланця ﷺ і віруючих, щоб догодити західному колонізатору. І якщо б влада не перешкоджала людям дістатись до місця, то на мітингу було б в два рази більше людей.

Ці політики навіть відправили своїх головорізів перешкоджати заходу, але мудрість і дисциплінованість учасників акції не дозволили їх мріям здійснитись. Як результат, ім’я Хізб ут-Тахрір почули усі. Навіть сили безпеки зрозуміли, що подібні провокації з їх боку не вплинуть ані на Хізб ут-Тахрір, ані на його дії. Вони зрозуміли, що їх дії спричинили великий вплив на досягнення мети акції — донести до усіх голос мусульман на захист релігії і Пророка ﷺ, так що навіть численні ЗМІ, які були присутніми на мітингу, описали акцію як культурний захід. Аллах обернув їх підступи проти них самих. Вони разом зі своїми хазяями не змогли заглушити голос істини.

Ми безмежно вдячні Аллаху, Який є Свідком того, що ми робимо це не заради мирських благ чи постів, не заради правителя чи політика, а заради захисту Ісламу, засуджуючи засуджуване і наказуючи схвалюване. Ми сподіваємось, що Аллах включить нас у ряди захисників Ісламу. Ми і надалі будемо виступати проти тиранів і беззаконників, закликаючи мусульман до повноцінного застосування Ісламу у державі Халіфат.

إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً

«Аллах доводить до кінця Свою справу. Аллах встановив міру для кожної речі» (65:3).

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
04.11.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню