Огляд новин газети «Ар-Рая» 21.10.2020

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

В арміях мусульманських країн є вірні сини Умми, яким треба лише відкрити очі і спонукати до звільнення Палестини від зла євреїв, які окупували їх священні землі і сіють там зло при підтримці правителів мусульман, які замість того, щоб воювати з єврейським утворенням, захищають його безпеку.

Якщо б не допомога цих правителів, то незаконне утворення євреїв не проіснувало б до сьогоднішніх днів, оскільки вони не здатні отримати перемогу над мусульманами в серйозній битві. Аллах говорить:

لَن يَضُرُّوكُمْ إِلاَّ أَذًى وَإِن يُقَاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الأَدُبَارَ ثُمَّ لاَ يُنصَرُونَ

«Вони не завдадуть вам ніякої шкоди окрім докучання. Якщо ж вони будуть битися з вами, то повернуться до вас спиною, після чого їм не буде надана допомога» (3:111).

Таким є їх положення. Але замість того, щоб об’явити їм війну і вигнати із домів палестинців, правителі мусульман укладають з ними мирні угоди і визнають їх державу. Аллах говорить:

وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُم مِّنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ

«Вбивайте їх, де б ви їх не зустріли, і виганяйте їх звідти, звідки вони вас вигнали» (2:191).

До подібних людей звернуті наступні слова Аллаха:

قَاتَلَهُمُ اللّهُ أَنَّى يُؤْفَكُونَ

«Нехай погубить їх Аллах! До чого ж вони відвернуті від істини!» (63:4).

 

Хізб ут-Тахрір/Судан: Захід в Хартумі і Гедарефі

Перед будівлею Ради міністрів в Хартумі14.10.2020 пройшла акція протесу під гаслом «Рецепти МВФ породжують зубожіння і вбивають бідних, і тільки зрадники можуть їх здійснювати». На акції був присутній офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Судані д-р Ібрахім Усман Абу Халіль. В ходе заходу активісти розгорнули транспаранти наступного змісту:

1. Ми проти уряду, який служить МВФ.

2. Світський уряд, як громадянський, так і військовий, — це уряд поборів.

3. Халіфат за методом пророцтва — це держава турботи.

4. Уряд зі своєю провальною політикою послабив фунт і хоче, щоб бідні покрили збитки.

5. Скасування субсидій — лихо для бідних і допомога ворогам, а це означає, що наш уряд — зрадницький.

6. Турбота про справи людей з боку держави передбачає забезпечення товарами своїх громадян, незалежно від ціни.

7. Паливо — це громадська, а не державна власність.

8. Громадська власність — право усіх громадян.

9. Спільним знаменником між урядом Хамдука і скинутим режимом є: застосування капіталізму, рецепти МВФ і політична нестабільність.

10. Системи Ісламу, застосовувані в Халіфаті, — єдиний шлях до реальних змінень.

11. Проведення політики лібералізації — служіння колоніальному Заходу.

12. Перехідний уряд продовжує сіяти зубожіння і вбивати бідних.

13. Бич національних урядів — об’єднання ідейної і політичної підпорядкованості.

14. Те, що перехідний уряд зробив з економікою країни і валютою, можна прирівняти до державної зради.

15. Підвищуючи ціни, уряд накладає на бідних плату за свої невдачі.

Прохожі приєднувались до акції і підтримували активістів такбірами. До протестуючих вийшов представник прем’єр-міністра і погодився передати голові уряду послання, на що представник протестуючих д-р Абдуллах Абдуррахман, член Ради Хізб ут-Тахрір в Судані, відповів: «Наше послання — в нашій публікації під назвою «Послуги Міжнародного банку і МВФ!Досить росту цін, бідності і принижень!», — і передав йому три копії публікації. У свою чергу, представник прем’єр-міністра відповів, що вони вже читали публікацію і знають вимоги Хізб ут-Тахрір. Доктор Абдуллах сказав йому: «Ми вимагаємо скинення цього режиму і встановлення Праведного Халіфату, щоб народ, нарешті, позбувся від криз, а Аллах був задоволений мусульманами».

Також члени Хізб ут-Тахрір вийшли на акцію протесту у місті Гедареф з головним гаслом «Забезпечення хлібом — обов’язок держави». Учасники акції тримали плакати, на яких було написано: «Причина криз — застосування капіталізму», «Держава поборів створює кризи і позбавляє людей засобів до існування, скорочуючи частку борошна (що виділяється громадянам)», «Немає рішення окрім Халіфату!Скорочення частки муки за рахунок скасування субсидій — це підкорення приписам невірних», «Платить долари Америці більш переважно для народу Судану», «Халіфат — єдина держава турботи і добробуту».

Виступи на акції переривались скандуванням такбірів і гасел, які зводились до того, що «усі держави зазнали поразки, а Халіфат — єдине рішення», «немає іншого шляху, окрім встановлення Халіфату», «немає шляху назад і немає капітуляції до тих пір, поки ми не будемо правити Ісламом», «не демократія і не секуляризм, а тільки Ісламська Держава». Люди позитивно відреагували на акцію, приєднавшись до організаторів і навіть захищаючи їх від провокаторів, які хотіли завадити проведенню заходу.

 

Роль Саудівської Аравії в угодах про нормалізацію з єврейським утворенням

Держсекретар США Майк Помпео, запустив перший стратегічний діалог між Сполученими Штатами і Саудівською Аравією, виразив надію на те, що Ер-Ріяд приєднається до «Угоди Авраама» про нормалізацію відносин з єврейським утворенням, яке вже підписано ОАЕ і Бахрейном, пише «AlJazeera» від 14.10.2020.

Під час прес-конференції у Вашингтоні з своїм саудівським колегою Фейсалом ібн Фарханом Помпео закликав Ер-Ріяд спричинити тиск на палестинців,щоб примусити їх повернутись до переговорів з єврейським утворенням.

Американський міністр виразив вдячність Саудівській Аравії, за те, що «вона зробила для успіху «Угоди Авраама», як він виразився, маючи на увазі угоди про нормалізацію відносин ОАЕ і Бахрейну з єврейським утворенням.

«Ар-Рая»: заяви держсекретаря США Майка Помпео ясно і недвозначно викривають величезну зрадницьку роль, яку Королівство Саудівська Аравія зіграла у нещодавніх віроломних угодах про нормалізацію відносин з єврейським утворенням. Також вони показують, що Америка невдоволена цим, а швидше, хоче, щоб правителі Саудівської Аравії публічно приєднались до угоди з єврейським утворенням, яке окупувало благословенні землі Палестини.

Відвертість Помпео щодо правителів КСА не викликає подиву, оскільки ті завжди брали участь у змові проти мусульман, включаючи палестинську проблему. Те, що Помпео просив зробити не складе праці для саудівських правителів, які до глибини ввібрали зрадництво. Відкрита нормалізація відносин між саудівськими правителями і єврейським утворенням стала питанням часу, і вони з нетерпінням чекають слушної миті для укладання угоди. Тому обов’язок жителів Неджда і Хіджазу полягає у тому, щоб скинути правителів і зруйнувати монархію, встановивши замість цього Шаріат Аллаха.

 

Відсутність Шаріату Аллаха у виконанні створює сприятливе оточення для злочинів

В інформаційному офісі Хізб ут-Тахрір/Йорданія заявили, що злочин, пов’язаний з викраденням і нанесенням тяжких пошкоджень підлітку у місті аз-Зарка, потряс усе суспільство, оскільки він був скоєний злочинним угрупуванням з особливою жорстокістю серед біла дня.

В заяві Хізба пишеться: «Правлячий режим хизується безпекою і головуванням закону, хоча цей закон і є причиною злочинності».

Далі підкреслюється: «Усе це є результатом відсутності Шаріату Аллаха у застосуванні і і запровадженні замість нього законодавства, розробленого людьми в парламенті, яке не здатне захистити людське життя, а лише здатне руйнувати усе навколо».

На завершення говориться: «Ми закликаємо відкинути прогнилу систему і працювати над кардинальними зміненнями, щоб повернути правління Ісламу в Халіфаті, який встановить справедливість між людьми і покарає злочинців. В Халіфаті мусульмани і Іслам набудуть величі і слави, і усі люди заживуть щасливим життям в безпеці, спокої і стабільності».

 

Справжня підтримка, на яку чекають палестинці, — це знищення єврейського утворення

Агентство новин Бахрейну процитувало короля країни Хамада ібн Ісу Аль Халіфа, який заявив, що тверда і послідовна позиція Манами полягає у підтримці Палестини та законних прав палестинського народу на шляху до досягнення справедливого і всеохоплюючого миру згідно з рішенням про створення «двох держав», міжнародними резолюціями і Арабської мирної ініціативи.

Зі свого боку, у коментарі інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Палестині говориться, що «усім мусульманам, особливо палестинцям,відомо, що ці заяви — ніщо інше, як відверта брехня».

Також в заяві Хізба зазначається: «Ці заяви співпадають з планами колоніальних країн по ліквідації палестинської проблеми, оскільки в них просуваються рішення, які означають капітуляцію Палестини, такі як рішення про створення «двох держав», або просуваються міжнародні резолюції і Арабська мирна ініціатива, які дають право єврейському утворенню зайняти 80% території Палестини».

Далі підкреслюється: «Якщо є яка-небудь форма підтримки з боку цих режимів, то вона непорівнянна з важливістю проблеми для Умми. І ця передбачувана підтримка — ніщо інше, як заробляння балів на палестинській проблемі і спроба обілити своє ім’я в очах Умми. Що стосується реальної підтримки, на яку чекають палестинці, то вона перевершує усі слова і не приймає нічого, окрім військового втручання, яке струсоне єврейське утворення і примусить його зникнути з благословенних земель. Тільки тоді Палестина повірить у вашу підтримку. Так покажіть нам свої дії замість брехливих слів!».

 

Демаркації кордонів з єврейським утворенням — це визнання, за яким відбудеться нормалізація

В парламентському блоку «Хізбалли» заявили, що переговори про демаркації морських і сухопутних кордонів на півдні країни не є частиною примирення з «ізраїльською» окупацією, повідомляє сайт «AlJzeera» від 08.10.2020.

В заяві представника блоку зазначається, що «переговори по демаркації кордонів не пов’язані з політикою нормалізації, що проводиться арабськими країнами, які ніколи не бажали обрати варіант опору».

«Переговори стосуються тільки наших південних морських кордонів і повернення наших земель, що допоможе у визначенні ділянок нашого національного суверенітету. Вони не мають абсолютно нічого спільного ані з контекстом примирення з сіоністським ворогом, який окупував Палестину, ані з політикою нормалізації, яку проводять в останній час арабські країни, що ніколи не бажали обирати варіант опору»,— сказав Хасан Іззуддін, депутат від парламентського блоку «Хізбалли».

«Ар-Рая»: той, хто хизується так званим «опором», використовує будь-який привід для виправдання переговорів з єврейським утворенням. Цього разу переговори проходять під приводом забезпечення права Лівану на свою нафті газ для покращення економічного положення. Вони дійсно вважають, що переговори про демаркацію кордонів з єврейським утворенням ніяким чином не означають його визнання?! Немає сумніву у тому, що демаркація — це зрадництво, услід за яким відбудеться нормалізація відносин. Тому ми закликаємо мусульман не підтримувати плани Америки, а приєднатись до свідомих синів Умми, щоб створити єдину Ісламську державу, яка буде управляти по Шаріату і усуне штучні кордони між мусульманськими народами. Тільки тоді зникне необхідність у демаркації кордонів, тому що припинення існування єврейського утворення стане новою реальністю у регіоні.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню