Злочини австралійського спецназу в Афганістані

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Командуючий Силами оборони Австралії Ангус Кемпбелл вибачився перед афганським народом після обнародування доповіді про військові злочини австралійського спецназу під час війни в Афганістані.

Мова йде про вбивство принаймні 39 військовополонених чи громадянських осіб. Командуючий Силами оборони заявив, що ці злочини підривають довіру, яку афганці надали австралійським військовим, прохаючи їх по допомогу. Він також заявив, що більшість вбитих, у тому числі ув’язнені, фермери та інші місцеві жителі Афганістану, були захоплені під час бойових дій, і, таким чином, знаходились під захистом міжнародного права.

У своєму коментарі інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Австралії заявив: «Австралія є частиною коаліції, яка окупувала Афганістан, і несе відповідальність за знищення цілого народу. А ці розслідування — не більше аніж маневри з метою обілити своє ім’я. Гірка правда полягає у тому, що австралійські військові сили продовжують грати роль миротворців і черпати свою легітимність в несправедливій судовій системі».

В заяві зазначається: «Колишній прем’єр-міністр Австралії Джон Говард приносив свої вибачення за катастрофу, яка трапилась в результаті окупації Іраку. І Джордж Буш-молодший визнавав «помилку» у розвідданих. Але ці вибачення — ніщо інше, як порожні слова, за якими — мільйони загиблих людей, зруйновані країни і скалічені долі. І ніхто так і не поніс відповідальності за ці злочини проти людяності. Такий результат очікуємий кожного разу, коли за розслідування беруться самі злочинці».

На завершення говориться: «Світ як ніколи раніше має потребу в нових системах и механізмах. Сильні держави коять злочини в усіх країнах світу. За ними немає ніякого контролю, і вони мають абсолютний імунітет на протязі вже дуже тривалого часу. Міжнародні механізми, які були створені після Другої світової війни, є нічим іншим, як розширенням впливу і контролях цих країн. Утискання і розграбування, які кояться на протязі десятиріч після Другої світової війни, є найбільшою операцією грабування в історії людства, жертвами якого є тільки бідні і знедолені».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
25.11.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню