Мирна угода чи продовження страждань суданців?

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У неділю столиця Судану прийняла лідерів «Суданського революційного фронту», деякі із яких не були в Хартумі майже двадцять років. Про це повідомляє сайт «SudanTribune» від 15.11.2020.

Зазначається, що тисячі суданців зібрались на площі Свободи, щоб зустріти лідерів, які підписали мирну угоду з урядом.

Делегація голови «Визвольного руху Судану» Міні Арко Мінаві приземлилась в окремому літаку, за яким послідував рейс з рештою керівників руху, такими як аль-Хаді Ідріс, Малік Акар і Джібріль Ібрахім. Для обох делегацій була проведена офіційна церемонія прийому в аеропорту, яка супроводжувалась дуже суворими заходами безпеки, перш ніж вирушити у штаб-квартиру ради міністрів.

Прем’єр-міністр Абдуллах Хамдок привітав лідерів організацій, які входять в «Суданський революційний фронт» і сказав: «Сьогодні вже зроблені перші кроки по припиненню страждань тих, хто знаходиться у таборах біженців».

«Уперше в історії Судану ми досягли миру, який дійсно усуває корні суданської кризи і вирішує питання побудови суданської держави, що пов’язано з війнами, незбалансованим розвитком і маргіналізацію» — додав він.

«Ар-Рая»: ця угода не є справжньою мирною угодою. Швидше, це угода про політичні квоти і розділення постів між урядом і політичними силами, включаючи озброєні рухи. Угода не вирішує корні проблеми, яка занурила Судан у кризу. Більше того, озброєні рухи і сторони-підписанти решти регіонів Судану, а також перехідний уряд не представляють народ Судана, а є просто інструментами колоніальних країн, які прагнуть за їх допомогою реалізувати свої плани по розколу Судана під приводом «миру».

Окрім того, ця угода не покращить економічні умови у країні, у чому уряд намагається переконати людей, але навіть усугубить економічну кризу, оскільки будуть створені нові міністерства, буде сформована законодавча рада із 300 чи більше членів і будуть добавлені 3 нових місця у Суверенній раді. Усі ці люди чекають часу, щоб накинутись на пиріг влади, тому що там на них чекають високі зарплати і надбавки, які люди будуть платити у виді податків і різноманітних зборів, що означає іще більшу бідність і зубожіння.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
25.11.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню