Капіталізм руйнується зсередини, порушуючи принципи демократії у своїх країнах

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Другу суботу поспіль у декількох містах Франції, включаючи столицю Париж, проходять демонстрації на знак протесту проти «Закону про глобальну безпеку». Про це повідомляється на сайті «France24» від 05.12.2020.

Зазначається, що у ході протестів трапились зіткнення між поліцією і демонстрантами, а також акти насильства, у тому числі підпали автомобілів і биття вітрин.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен написав у «Твіттері», що поліція заарештувала 22 людини у Парижі, зазначивши, що сили стикнулись з «дуже жорстокими людьми».

Мета «закону про глобальну безпеку» полягає у тому, щоб обмежити зйомку і фотографування поліцейських при виконання ними своєї роботи, обґрунтовуючи це тим, що зйомка може «завдати їм шкоди».

Щотижневі демонстрації, які проходять в усій Франції, стали причиною безсоння уряду президента Еммануеля Макрона, а рівень напруженості підвищився, коли у минулому місяці поліцейські побили темношкірого музичного продюсера.

Також зазначається, що члени руху «Жовтні жилети», які організували демонстрації проти нерівності у Франції взимку 2018/2019 року, грають помітну роль у нинішніх протестах.

Демонстрація у Парижі була однією із приблизно 100 демонстрацій, запланованих по усій Франції на суботу проти запропонованого нового закону про безпеку.

Організації за свободу ЗМІ і правозахисні рухи на протязі декількох тижнів очолювали протести, щоб вимусити уряд скасувати чи переглянути законопроект, який обмежував би зйомку поліцейських, заявивши, що це ускладнить розслідування справ про перевищення ними своїх повноважень.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
09.12.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню