Захід — це чисто грабіжницька культура!

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У журналі «Аль-Ваъй», випуск 411, була опублікована новина: «Бельгійський журналіст Мішель Колон, відомий своєю антиамериканською політичною орієнтацією і вважаючий, що «Ізраїль — найпоширеніша расистська країна у світі», зробив чергову скандальну заяву, яка розійшлась зі швидкістю лісової пожежі.

Він вказав на ганебну пляму на західній культурі, яка безсоромно експлуатує народи світу у своїх корисних інтересах. Його заява під заголовком «Захід — чисто грабіжницька культура!» блискавично отримала широке розповсюдження у різноманітних ЗМІ і соціальних мережах, тому що точно виражає істину, з якою солідарні ці ЗМІ. Отож, Мішель Колон заявив: «Якщо Іспанія і Франція розбагатіли у XVII сторіччі, то це тільки тому, що вони грабували золото і срібло Латинської Америки, нічого не сплачуючи, а просто вбиваючи індейців.

Якщо у Франції, Англії і Сполучених Штатів опинились ці баснословні багатства, то це трапилось за рахунок насильницького вивезення людей із Африки і використання їх безкоштовної рабської праці. Так само ж Бельгія і Нідерланди стають багатими з XIX сторіччя завдяки грабіжництву сировини із країн Африки і Азії. На протязі 5 сторіч наші західні суспільства безоплатно привласнювали багатства Третього світу. Можемо скласти таблиці по кожній бідній африканській країні, показати, хто їх грабував і як, коротше, ми, а точніше — частина із нас, є справжніми грабіжниками. Ось чому ми і стали порівняно багатше решти країн».

«Ар-Рая»: людство ніколи не стикалось з більш жахливою культурою, аніж цинічна і лицемірна капіталістична культура Заходу. Саме ця культура уперше проголосила доктрину невір’я — секуляризм (розділення життя на релігійне — у храмах, і світське — у суспільстві), вона уперше побудувала свої держави за рахунок винищення цілого континенту індейців і поневолення цілого континенту чорношкірих, вона уперше почала свої криваві походи, що вилились у дві світові війни.

Під приводом поширення своїх поглядів і своєї вульгарної ідеї свободи західний колоніалізм пішов шляхом взяття у полон народів і грабіжництва їх надбань, він розпалив багаття популістських, національних, сектантських і кланових зіткнень між націями і країнами, щоб роздробити, знекровити їх і посіяти ворожнечу між ними, що полегшило б нав’язування західної гегемонії над усіма ними... Куди б не прийшла ця клята культура, скрізь за нею тягнеться довгий шлейф катастроф і людських трагедій: озброєні конфлікти, поневолення, грабування, маніпуляція свідомістю людей, насадження зубожіння і безграмотності, вигнання народів...

У дійсності, це найбільш негативна культура, яку пам’ятає людська історія, і вона досі відкриває нові горизонти своїх цинічних злочинів у країнах і народах усього світу, що створює нагальну необхідність покласти їй край, тому що найкраще, що може з нею трапитись — це її поховання... І після цієї спопеляючої ходи по Землі можна сказати, що західна культура дійшла до грані свого краху, і феномен став повсюдно виражатись поняттям «змінення міжнародної системи». Світ став настільки сприйнятним до такого розуміння, що коли трапилась короновірусна пандемія, вона супроводжувалась розмовами про змінення міжнародної системи. На американських виборах було піднято це питання, супроводжуючись ствердженнями про поразку демократії у провідній демократичній країні.

І глобальна війна з Ісламом штовхнула країни, які її спровокували, до іще більшому ідейному виродженню через допущену ними неприкриту несправедливість. Наприклад, Макрон, який взявся, здавалось би, захищати секуляризм і демократію,щоб відстрочити їх фіаско, зробив це таким низьким чином, який примусив його власну інтелігенцію і політиків критикувати і засуджувати його пресловуту кампанію у захист «свободи слова», що означає вседозволеність. Таким чином, від самих прибічників цієї культури у наш час стають помітними публічні ствердження про її порочність, що підкріплює висловлювання письменника про те, що «Захід — це чисто грабіжницька культура!».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
23.12.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню