Криза у Тунісі не буде вирішена за рахунок латок, витікаючих із капіталістичної системи

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Маючи намір розпочати переговори з Європейським Союзом по Угоді про поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі (ALECA), прем’єр-міністр Тунісу Хішам Машіші виразив перед місією МВФ готовність встати на шлях структурних реформ,як це було узгоджено під час зустрічі двох сторін за участю міністра економіки і фінансів і економічного радника прем’єр-міністра Тунісу для обговорення розробки програми економічних реформ.

Зі свого боку, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Тунісі опублікував прес-реліз, питаючи в ньому: «Чи будуть так звані «реформи» включати в себе повернення вкраденого багатства і запуск широкомасштабних проектів, таких як індустріалізація і розвиток стратегічного сільського господарства, що забезпечить продовольчу безпеку туніського народу?!Або це усього лише завершення програми структурних реформ, розробленої Міжнародним валютним фондом, яка призвела до обвалу курсу валюти, високої вартості життя, збільшення заборгованості і стагнації в економіці?».

Далі в заяві зазначається: «Чи можемо ми чекати чогось від прем’єр-міністра, який іде на переговори з метою розширення Угоди про поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС, яка була укладена режимом Бена Алі в 1995 році і призвела до руйнування туніської промисловості?».

На завершення вказується: «Економічні кризи, які переживає Туніс, не можуть бути подолані за допомогою реформ, які проводяться під контролем західних кіл, і не можуть бути вирішені за допомогою латок, витікаючих із капіталістичної системи, як і є причиною усіх криз. Рішення повинно виходити із основ ідеології Умми та її цивілізованого проекту. В Ісламі існує економічна система, здатна забезпечити справедливе економічне життя без криз на тлі Праведного Халіфату, заснованого на методі пророцтва».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
20.01.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню