Втручання Ірану у Сирію на боці Асада призвело до сотень тисяч смертей

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляється на сайті «RTArabic» від 10.01.2021: «Фаіза Рафсанджані, донька покійного президента Ірану Хашемі Рафсанджані, заявила, що втручання Ірану у Сирію унесло життя 500 тисяч людей, зазначивши, що її батько виступав проти участі Ірану у сирійській війні.

Фаіза додала, що її батько, який (після завершення свого президентського строку) очолював Раду доцільності, виступав проти участі Ірану у війні у Сирії і іще на початку сирійських подій повідомив про це колишньому командуючому підрозділом КСІР «Аль-Кудс» Касему Сулеймані.

«Сулеймані порадився з моїм батьком перед тим, як вирушити у Сирію, і батько сказав йому не їхати туди», — зазначила донька Рафсанджані в інтерв’ю сайту «EnsafNews».

Також вона сказала: «У річницю вбивства Сулеймані ми не чуємо, щоб хто-небудь говорив про те, що він зробив, але мій батько був розумним і далекоглядним, і він порадив йому не їхати, і він був правий».

«До чого призвели дії Сулеймані і наша політика опору? Чого вони досягли для нас в області економіки, свобод і зовнішньої політики?» — задалась вона питаннями, додавши: «Політика опору не залишила нам нічого, чим можна було б пишатися».

Фаіза Рафсанджані розкритикувала політику Ірану у регіоні, заявивши, що вона «призвела до того, що ми втратили наших друзів, а наша зовнішня політика стала схожою на внутрішню, оскільки прибічники перетворились на критиків, а потім критики перетворились на супротивників».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
20.01.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню