Вбивства вчених і вибухи в мечетях — це апогей терору і ворожості до Аллаху

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

За останній рік Афганістан став свідком хвилі вбивств і вибухів всередині мечетей серед прихожан, в результаті яких загинули сотні мусульманських вчених, імамів і викладачів ісламських уроків.

Низка афганських вчених порахувала такі напади дуже «підозрілими», звинувачуючи деякі внутрішні елементи правлячого режиму в тому, що вони втягнуті в ці бруді змови.

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Афганістані опублікував заяву, в якій найрішучішим чином засудив вбивство вчених і вибухи в мечетях, і порахував ці жорстокі акти апогеєм терору і явною ворожістю до Аллаху, Його Пророку ﷺ, віруючим і прихожанам мечетей.

Далі в заяві говориться: «Напад на вчених і мечеті переріс в шпигунську гру, в якій життя мусульман і їх святині стають мішенню для елементів, втягнутих в афганську війну. Так вони хочуть отримати більше впливу і поступок з боку опонентів на мирних переговорах».

Також зазначається: «Войовничий народ Афганістану повинен зрозуміти, що вбивство вчених — не проста подія, вона не повинна сприйматись як належне, оскільки здається, що систематичні і цілеспрямовані змови працюють на те, щоб примусити замовчати праведних вчених і віддалити людей від мечетей. Ці злочини напряму зв’язані з окупацією, зрадницькими правителями, світськими діячами і «громадянським» суспільством, утворюючи розрив між людьми і вченими, що врешті решт приведе до росту секуляризму і атеїзму в Афганістані. Вірні вчені також повинні розуміти, що нинішній маріонетковий режим захищає безпеку тільки зрадників, корупціонерів, домів розпусти і барів, а забезпечення безпеки вчених і мечетей не є пріоритетом для нього. Якщо б вбивство чесних вчених бентежило совість маріонеткових правителів, вони не ставились би до проблеми так байдуже».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
16.06.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню