Війна проти Хізб ут-Тахрір — це війна проти Ісламу

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляли ЗМІ, в Узбекистані за підозрою у причетності до Хізб ут-Тахрір 10 вересня 2021 року були заарештовані 29 жінок, 15 вересня — 10 людей, а 17 вересня — 12 людей. Ці дані опубліковані на офіційних сайтах МВС Узбекистану.

Зі свого боку, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Узбекистані 22 вересня опублікував заяву: «Ці арешти відбуваються за місяць до президентських виборів в Узбекистані при тому, що до влади в Афганістані прийшли таліби. Відповідно, ці події у будь-якому випадку пов’язані з Росією чи с проросійськими силами в Узбекистані. Зв’язок з Росією полягає в тому, що Мірзіеєв не повинен послаблювати війну проти Ісламу і мусульманам в угоду Москві. Тому можливо, що уряд Узбекистану публікує такі новини, щоб заспокоїти Росію і послабити її електоральний тиск.

Або це може бути тиском з боку проросійських сил в політичній еліті і серед сил безпеки Узбекистану з метою примусити нинішнього президента повністю підкоритись Росії. Режим Мірзіеєва не такий сильний, як режим колишнього президента Узбекистану Карімова, оскілки Мірзіеєв іще не зумів в достатній мірі закріпити свою владу. Його політичний центр — слабкий, і Америка з Росією намагаються використати це у своїх інтересах, тобто поставити Узбекистан під свій повний контроль».

Далі в заяві зазначається: «В будь-якому випадку, страждають мусульмани, і їх приносять в жертву узбекському уряду і маріонетковій політичній еліті, яка прагне умиротворити своїх хазяїв. Під приводом війни з «екстремізмом» і «тероризмом» і в спробі запобігти відродженню на основі Ісламу влада переслідує мусульман і забороняє Іслам, оскільки бажання мусульман Узбекистану жити ісламським образом життя росте. Додатковим поштовхом для мусульман стала поразка Америки в Афганістані, що вселило в них упевненість в своїх силах. З цієї причини Хізб ут-Тахрір, який діє в Узбекистані майже 25 років з метою відродження мусульман на основі Ісламу, залишається головною метою узбекського уряду».

Також офіс Хізб ут-Тахрір підкреслив: «Хізб ут-Тахрір постійно закликає уряд Узбекистану відмовитись від брехливої демократії, розірвати відносини з будь-якою державою невіруючих, міцно триматись за вервь Аллаха, бояться тільки Аллаха і покладатись тільки на Нього, повернути до життя закони Ісламу, любити Умму і говорити їй тільки правду, а не брехати. Хізб ут-Тахрір ніколи не намагався захопити владу силою в якій-небудь країні і ніколи не закликав до цьому людей, тому що це суперечить шляху нашого Пророка ﷺ. Як же він може вважатись екстремістською організацією?».

На завершення вказується: «Усі ці арешти і переслідування говорять про те, що уряд Узбекистану безсильний перед ідеями Хізб ут-Тахрір. Партія продовжить свою діяльність по створенню держави Халіфат, яка гарантує відновлення ісламського образу життя. І цю діяльність неможна зупинити ані залякуванням, ані брехливими звинуваченнями, ані позбавленням майна і життя».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
29.09.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню