Прибічники нормалізації не представляють думку Умми

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляє сайт «Al-Quds Al-Arabi» від 25.09.2021: «Більше 300 іракців, в тому числі — старійшини племен, закликали в п’ятницю ввечері до нормалізації відносин між Іраком і «Ізраїлем».

Це перший заклик такого роду, пролунавший під час конференції під назвою «Мир і відновлення», яка пройшла в автономному регіоні Іракський Курдистан. Конференція була організована маючим базу в Нью-Йорку Центром мирних комунікацій і розглядала питання нормалізації відносин між «Ізраїлем» і арабськими країнами, а також зближення між громадянськими суспільствами».

«Ар-Рая»: в своєму коментарі для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір д-р Халід Саід, член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Палестині, зазначив: «Сіоністи, а за ними — невірний Захід і підкорені йому режими в мусульманських країнах, марно намагаються встановити опори єврейської держави і утвердити її присутність в регіоні як щось природне і беззаперечне. Зусилля колишнього президента США Трампа не були першими в нормалізації відносин між єврейським утворенням і правлячими режимами в мусульманських країнах як свого роду розвиток відносин в області захисту і охорони.

Спроби нормалізації почались одразу ж після заснування єврейського утворення з метою пробити міцні стіни Умми, яка не прийняла жодної із цих жалюгідних спроб на протязі більше 70 років. Незважаючи на підписання багатьма із цих режимів угод про капітуляцію, приниження і зрадництво, Умма як і раніше вважає єврейське утворення ворогом, який окупував Палестину. На її плечах лежить обов’язок по викоріненню єврейського утворення і звільненню благословенних земель».

Далі д-р Саід вказав: «Ісламська Умма не упускає можливості виразити своє неприйняття єврейського утворення і будь-яких форм відносин з сіоністами, оскільки вони — вороги, з якими треба зустрічатись тільки на полі бою. Умма не пробачить і не прийме ніякої нормалізації з сіоністами, будь то з боку окремих осіб, партій чи режимів. Це стало ясно, коли Умма відкинула зрадницькі угоди, перш за усе Кемп-Девідські угоди, підписані єгипетським режимом у часи Садата, а також угоду Ваді-Араба, підписану Йорданією, і угоди в Осло 1993 року, які були підписані «Організацією Звільнення Палестини» і в результаті яких була створена Палестинська адміністрація. Так само ж маси Умми відкрито виступили проти підписання «Авраамічних угод» про нормалізацію ОАЕ, Бахрейном, Марокко і Суданом.

Нещодавно ми стали свідками прикладу відмови від нормалізації на Олімпійських іграх в Токіо, коли ряд арабських і мусульманських спортсменів знявся зі змагань, не бажаючи змагатись з учасниками із єврейського утворення, і ми бачили ступінь підтримки і заохочення з боку Ісламської Умми подібних кроків. З іншого боку, ми бачили, як Умма різко засудила саудівську спортсменку за вихід на змагання з учасницею із єврейського утворення. Виразивши істинні ісламські почуття, марокканський народ покарав «Партію Справедливості і Розвитку» на останніх парламентських виборах через те що та підтримала угоди з єврейським утворенням. Партія зазнала руйнівної поразки, втративши більшість в парламенті».

На завершення доктор Халід Саід пише: «Усе це показує, що скільки б зусиль не вживав невірний Захід для зміцнення єврейського утворення на палестинських землях і нормалізації його відносин з мусульманськими країнами, ці зусилля не принесуть їм ніяких результатів. Вони знаходять людей, які підтримують нормалізацію з сіоністськими окупантами, але ці люди не представляють думку Умми. Усі угоди з єврейським утворенням залишаться в очах Умми недійсними, а єврейське утворення — ворогом, якого треба викоренити із палестинських земель».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
06.10.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню