В університетах Палестини обговорили ідею рівності

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Палестинське об’єднання студентів «Свідомість» роздало в Політехнічному університеті, університетах аль-Халіля і аль-Кудса листовки про те, що мусульманська жінка потребує ісламської справедливості, а не західної ідеї рівності.

В листовці підкреслюється, що за ідеєю рівності стоїть Захід і що вона виникла як реакція на несправедливість, практикуєму на Заході у відношенні жінок, а також як вираз обурення і лютування по відношенню до системи, яка регулює відносини чоловіка і дружини.

Далі вказується: «Ми спостерігаємо навмисні дії, скеровані на введення в оману, як нібито рівність і справедливість — одне і те ж, що допомогло заручитись певною підтримкою, оскільки люди по своїй природі люблять справедливість і ненавидять несправедливість».

Об’єднання студентів нагадало про нездатність Заходу захистити права жінок і про те, що він нехтує турботою про неї як про людину, а також, що жінку втягують у конкуренцію з чоловіками у питаннях кар’єри і заробітку.

«Чи справедливо вимагати від жінки виконувати задачі чоловіків через важкі економічні умови на додаток до виконання домашніх робіт і вихованню дітей?» — задається питанням спільнота.

Далі вказується, що Іслам створив свою соціальну систему, яка гарантує згуртованість суспільства і забезпечує жінкам і чоловікам щастя.

В Політехнічному університеті активісти розвісили плакати з фразами, описуючими справедливість Ісламу і статус жінки в ньому, а також несправедливість капіталізму по відношенню до жінок і ущемлення їх прав.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
24.11.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню