Порятунок і велич — тільки в застосуванні Шаріату Аллаха

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір/Сирія опублікував 16.11.2021 заяву: «Найнебезпечніший проект невірного Заходу проти революції в Шамі — це використання внутріповстанських політичних і військових лідерів для реалізації своїх планів.

Коли Захід вдався до виконання задуманого, зникли константи і цілі революції. Ми більше не чуємо, щоб хто-небудь говорив про скинення режиму або про необхідність правити Ісламом. Замість цього держави, які взяли участь в сирійській виставі, заговорили про конституційний комітет, в який Америка включила представників злочинного режиму і світської опозиції. Мета комітету — внести поправки в конституцію, якою раніше правив тиран Асад».

Також в заяві зазначається: «Ми почали революцію не заради конституційних поправок, а проти систем невір’я і тиранії, щоб правити по Шаріату Аллаха».

Далі Хізб ут-Тахрір звертається до народу Шаму: «Ми представили вам проект ісламської конституції, заснованої на нашій ісламській вірі. Ми закликаємо кожного прийняти на себе відповідальність перед своїм Господом і своєю Уммою і працювати разом з нами над здійсненням Шаріату Аллаха, відкинувши усі рукотворні закони. Народ повинен розрізняти володарів яскравих гасел, від яких ті самі скоро відмовляться, і володарів істинної ідеології, які не відмовляються від прийнятого, якими б суворими не були обставини.

На основі ясного і детального проекту люди зможуть закликати до відповіді кожного, хто збився зі шляху. В протилежному випадку рух буде хаотичним і неясним, як це відбувається з лідерами революції на протязі десяти років. Тому сьогодні ми представляємо вам проект Конституції держави Халіфат, де керівництво належить Шаріату, а влада належить Уммі. Халіфат — це держава справедливості і турботи на основі положень Ісламу, а не держава пригноблення і тиранії, яка управляється на основі вигаданих законів».

На завершення заяви підкреслюється: «Ми знов говоримо, що порятунок прийде тільки тоді, коли застосується Шаріат в державі Праведний Халіфат. А він неодмінно з’явиться, тому що це обіцянка Аллаха і Його Посланця ﷺ».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
24.11.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню