Діти Афганістану помирають від голоду, а міжнародна спільнота грає на їх ранах

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

За даними ООН, Афганістан стоїть на порозі найсерйознішої гуманітарної кризи у світі, оскільки половина населення стикається з безпрецедентним рівнем бідності і гострого голоду після сильної посухи і двох десятиріч західної окупації.

В своєму коментарі голова Жіночого відділу інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір д-р Назрін Наваз зазначила: «Призупинення виплати мільярда доларів міжнародною спільнотою, Всесвітнім банком і Міжнародним валютним фондом країні, яка залежить від зовнішньої допомоги, а також рішення адміністрації США перекрити доступ нового керівництва до 10 мільярдів доларів із іноземних резервів — усе це зруйнувало економіку, охорону здоров’я та інші сфери послуг, викликавши катастрофічну гуманітарну кризу. Так Захід причиняє тиск на уряд «Талібану» з метою застосування в Афганістані спотвореного Ісламу, що відповідає ліберальним цінностям. Західні держави і міжнародна спільнота використовують голод як засіб досягнення свого політичного порядку денного, щоб забезпечити світське управління Афганістаном, чого їм не вдалось досягти військовим шляхом».

Звертаючись до талібів, д-р Назрін Наваз пише: «Гуманітарна катастрофа, яка розгортається у вас на очах, є прямим результатом залежності від допомоги іноземних держав та їх інститутів».

Далі вказується: «Поки не буде прийнято повноцінне ісламське бачення, яке полягає у встановленні Халіфату в Афганістані та інших мусульманських країнах, і поки не відбудеться повна відмова від світської моделі, яка принесла лише слабкість і залежність, Афганістан і увесь регіон продовжить страждати від нестабільності, економічних криз і гуманітарних катастроф, залишаючись підкореним вказівкам зовнішніх сил і ворогів».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
01.12.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню