«Невже вони шукають суду часів невігластва? Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей переконаних?»

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як зазначається в заяві інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Сирія, «Сирійська ісламська рада об’явила про своє неприйняття іноземного втручання, маючи на увазі втручання, яке мало місце при написанні конституції для нової Сирії на засіданнях Конституційного комітету в Женеві, які проходили у жовтні».

Далі вказується: «В своїй заяві Ісламська рада обґрунтувала відмову від написаної конституції тим, що вона порушує міжнародні закони. Потім Рада підкреслила, що незалежність є основою стабільності Сирії, високо оцінивши «чисті національні проекти» і закликавши більше уваги приділяти проектам вірних синів своєї батьківщини».

«Ар-Рая»: Сирійська ісламська рада повинна була розкрити реальність світської конституції, яка пишеться для Сирії по західним вказівкам, навіть якщо її пишуть всередині Сирії синами цього народу. Ісламській раді варто сказати, що ця конституція суперечить акиді мусульман і їх прагненню правити виключно Ісламом і Шаріатом. А також Рада повинна була вказати, що мусульмани в Сирії та інших ісламських землях повинні прагнути до здійсненню ісламської конституції, заснованої на Корані, Сунні, Іджма ус-сахаба і Киясі, а не прагнути до складанню світської конституції, яка суперечить Ісламу і шаріатським законам.

В своїй заяві Сирійська ісламська рада абсолютно не говорить ані про Іслам, ані про конституцію Ісламу ані про системи Ісламу. Більше того, у цієї Ради — патріотична душа, яка виникла внаслідок визнання колоніальних кордонів Сакс-Піко. В заяві Ради говориться: «Незалежність є основою стабільності Сирії, і майбутнє країни повинно визначатись вірними синами народу, які в змозі це зробити». Про яку незалежність говорить Рада?!

Ця «ісламська» Рада нічим не відрізняється від офіційного релігійного інституту, який підкоряється режиму Асада. Він не має сміливості сказати слово істини. Діяти згідно волі Аллаха і підтримати революцію. Швидше, він продовжує підтримувати тиранів і узаконювати їх зло, видаючи фетви, щоб підкорити народ Шаму колоніальним проектам Заходу і його політичним рішенням, скерованим на ліквідацію благословенної революції і підсилення злочинного режиму. Проте цього ніколи не трапиться, з волі Аллаха.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
15.12.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню