Поразка уряду Тунісу була підстроєна у межах боротьби з політичним Ісламом

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

В своїй статті, опублікованої в газеті «Ат-Тахрір», голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Тунісі Абдуррауф аль-Амірі пише: «На тлі політичної кризи в Тунісі і погіршення умов життя людей світський клас об’явив про «поразку політичного Ісламу». І це, мабуть, єдине «досягнення» президента Кайса Саіда на посту голови держави».

Також аль-Амірі вказує: «З одного боку, світський політичний клас об’являє про «поразку політичного Ісламу», а з іншого боку, помірковано-ісламістський рух «Ан-Нахда» радіє цьому об’явленню і заперечує які-небудь зв’язки з політичним Ісламом. Цим і пояснюється заява Кайса Саіда про свій намір почати національний діалог для обговорення майбутньої політичної і виборчої системи. Президент Тунісу більше не хоче обговорювати ідеї Ісламу. Більше того, він працює над запобіганням їх поширення, протистоячи тим, хто їх захищає».

Далі в заяві підкреслюється, що ці події співпадають з проголошенням про готовність ти ООН надати технічні консультації по запуску національного діалогу в країні.

Абдуррауф аль-Амірі пише: «Стежачи за розвитком подій в Тунісі, можна помітити, що страждання народу — це не результат боротьби за свободу волевиявлення і не результат суперечок щодо бачень чи політичних програм, а, швидше, результат залежності усього політичного класу від сильних держав, а також безсилля перед лицем ідейної хвилі, яка нахлинула на нас з Заходу. Усім відомо, що Іслам ніколи не правив з миті падіння Халіфату. А те, що ми переживаємо на протязі десятиріч, — це наслідки застосування систем, нав’язаних нам вогнем і мечем».

На завершення зазначається: «Поразка групи, яка прикривалась політичним Ісламом, незалежно від того,чи правила вона в одиночку чи в союзі з секуляристами, була підстроєна у межах відкритої війни проти Ісламу як доктрини і системи. Війна іде між унікальним посланням Ісламської Умми і між невірним Заходом з його світської демократією, яка вичерпала свої можливості і більше не захищає ніяких цінностей, окрім розпусти».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
15.12.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню