Ердоган озадачений безпекою єврейського утворення

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляє агентство новин «Анадолу» 23 грудня 2021 року, президент Туреччини Ердоган підкреслив необхідність зусиль усіх сторін для зміцнення миру і стабільності на Близькому Сході. Про це він заявив на зустрічі з членами єврейської общини Туреччини і Альянсу рабинів мусульманських країн в Президентському комплексі в Анкарі.

Президент також сказав: «Наші застереження на адресу «ізраїльського» уряду скеровані на забезпечення підходу до існуючих проблем з точки зору довгострокового миру і стабільності на Близькому Сході».

Турецький лідер ясно дав зрозуміти, що «дії, які будуть вжиті по палестинському питанню, включаючи, у першу чергу, аль-Кудс, стануть сприяти безпеці і стабільності «Ізраїлю» в такій же мірі, як і палестинців».

Голова Туреччини зазначив, що в цьому контексті надає велике значення відновленню діалогу з президентом «Ізраїлю» Іцхаком Герцогом і прем’єр-міністром Нафталі Бенетом.

Ердоган вказав на життєво важливе значення турецько - «ізраїльських» відносин для безпеки і стабільності в регіоні.

«Ар-Рая»: в своїх заявах Ердоган показує бажання досягти безпеки і стабільності для єврейського утворення і говорить про «життєво важливі відносини» з сіоністами. Президент Туреччини схильний до світськості і слідує вказівкам Америки, яка використовує його для реалізації своєї політики і планів в мусульманських країнах, будь то в Шамі, Іраку, Лівії і або навіть в Палестині. Ердоган відкрито заявив про свою лояльність ворогам Умми і підтримав їх плани, скеровані на закріплення єврейського утворення на землях Палестини.

Також в своїх заявах Ердоган підкреслює важливість нормалізації відносин з єврейським утворенням і вибудовування з ним економічних відносин, навіть на тлі розбіжностей з ним щодо механізмів рішення палестинської проблеми. За словами президента, турецько - «ізраїльські» відносини мають «життєво важливе значення для безпеки і стабільності в регіоні». Окрім того, він зазначав, що «відносини між двома країнами в економічній, торговій і туристичній сферах розвиваються, незважаючи на розбіжності у думках по палестинському питанню». Тим самим Ердоган дає зрозуміти, що відносини з єврейським утворенням, «нормалізація» і визнання його права на існування не анульовані, незважаючи на «розбіжності по палестинському питанню».

Турецький правитель продовжує наносити удари по Ісламській Уммі, приєднуючись до планів Америки в ісламському світі, на чолі яких стоїть створення і підтримка єврейського утворення у якості передової бази сил невір’я у війні проти Ісламу. Цього разу Ердоган без сорому говорить про нормалізацію відносин з єврейським утворенням. Він показує, що діалог і налагодження відносин з єврейським окупантами — це прийнятні кроки і політична кмітливість. Тим самим він хоче зломити прагнення Ісламської Умми до викоріненню єврейського утворення так, як до цього це здійснив Салахуддін аль-Айюбі, вигнавши хрестоносців.

Проте Ердогану та іншим правителям мусульман не вдасться ввести Умму в оману. Сьогодні, перед лицем доленосних проблем, вона ясно бачить, хто працює над здійсненням її мрії — встановленням Шаріату Аллаха і звільненням Палестини, а хто схиляється на бік ворогів Умми і намагається встановити дружні відносини з єврейським утворенням.

Навіть якщо Ердоган та інші правителі мусульман змирились з існуванням єврейського утворення і налагоджують відносини з ним, то усе одно це не змінить рішення Аллаха, яке полягає у повному звільненні благословенних земель. Викорінення незаконного утворення на землях Ісламу залишиться однією із головних цілей кожного щирого мусульманина. Одного разу Умма вже ставила подібні цілі і досягала їх, як видно на прикладі битв при Хаттіні і при Айн-Джалуті. Сьогодні Умма знов наближається до тому, щоб повторити історію, відновивши для цього Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва. Аллах говорить:

وَيَقُولُونَ مَتَىٰ هُوَۖ قُلۡ عَسَىٰٓ أَن يَكُونَ قَرِيبٗا

«Скажуть: «Коли ж це трапиться?». Скажи: «Можливо, це трапиться дуже скоро!» (17:51).

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
29.12.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню