В Судані зберігається величезний ресурс сільськогосподарських тварин, тоді як народу дістаються одні кістки

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Судан володіє величезними багатствами і ресурсами, серед арабських і африканських країн він є лідером по ресурсу сільськогосподарських тварин.

Крупна рогата худоба,вівці, кози і верблюди оцінюються приблизно в 103 млн. голів (КРС — 30 млн., вівці — 37 млн., кози — 33 млн., верблюдів — 3 млн.), більше того, є біля 4 млн. голів сімейства конячих, 45 млн. домашньої птиці, а рибне багатство оцінюється приблизно в 100 тис. тонн для внутрішнього господарства і 10 тис. тонн для морського. До того ж, в країні є величезна кількість диких тварин. Експорт тваринництва і риболовства складає 20-25% економіки Судану, що займає друге місце у загальному обсязі експорту. Продукція Судану займає відмінне положення на ринках країн Перської затоки, арабських країн і Китаю.

Незважаючи на ці величезні багатства, в країні відсутня промисловість і продукти виробництва тваринного походження — заморожене і в’ялене м’ясо, молочні продукти , сири, шкіра та інші продукти тваринного і рибного походження. Заводи, яких і так було мало, були вимушені закритись через складані умови, адже в державі є проблеми з електроенергією, високими податками і митними зборами. Замість того, щоб підтримати і модернізувати власне виробництво, країна впала в повну залежність від імпорту молочних продуктів , сирів і навіть м’ясних півфабрикатів різних видів.

Ці величезні багатства Судану є гарантом продовольчої безпеки і міцною основою для економіки і розвитку. Проте відсутність належного підходу до використанню цих багатств, на додаток до політичних і економічних потрясінь, призвело до недоступності цих товарів і до зубожінню народу.

Для того, щоб тваринний ресурс Судану приніс користь простому народу, необхідна ідеологічна держава, політична воля і обширний економічний погляд. Для початку необхідно усунути існуючий режим і усі його компоненти, такі як служба безпеки, так і економічну систему. Потім необхідно встановити нову систему, яка дійсно здатна реформувати і розвивати суспільство. Тільки Іслам здатен надати таку систему — божественну і справедливу систему у виді Праведного Халіфату. Ця система бере до уваги потреби кожної людини, піклуючись про її справи. Вона зберігає честь і гідність , не посягаючи на них, навпаки, ця система гарантує достаток в їжі, житлі і одязі кожній людині. Люди будуть забезпечені освітою і медициною на високому рівні . Ця система забезпечить безпеку народу, люди забудуть життя в страху, під загрозами і набудуть спокою.

 

Рубрика новин газети №405
26 Мухаррама 1444 р.х.
24 серпня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню