Служба безпеки «ХТШ» заарештувала Насіра Шейха Абдульхая

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Службою безпеки «Хайат Тахрір аш-Шам» («ХТШ») в минулий четвер в містечку Ель-Атаріб до заходу від Алеппо був викрадений член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Насир Шейх Абдульхай.

Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Сирії Ахмад Абдульваххаб заявив, що «ХТШ» викрала Насіра Шейха біля його дому в місті Ель-Атаріб після того, як він опублікував заяву, в якій засудив заяву голови МЗС Туреччини Чавушоглу щодо примирення повстанців зі злочинним режимом Асада. В той же час «ХТШ» продовжує оберігати християнські обряди, російські патрулі і різноманітні ЗМІ. Пізно вночі того ж дня десятки жителів Ель-Атаріба провели акцію протесту перед поліцейським відділком «ХТШ», вимагаючи звільнення Насіра Шейха.

Наступного дня після п’ятничної молитви в місті пройшла масова народна демонстрація проти організації «Аль-Джулана» з вимогою звільнити ув’язнених, в тому числі — Насіра Шейха Абдульхая. Демонстранти скандували гасла, скеровані проти угрупування, і називали його силою безпеки шабіха. Також членами Хізб ут-Тахрір в місті Дейр-Хасан була організована демонстрація з метою засудити арешт Абдульхая. Демонстранти несли транспаранти з закликом звільнити носіїв слова істини і засудженням політики «затуляння ротів », проводимої з боку фракційних груп.

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» №407
11 Сафара 1444 р.х.
7 вересня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню