Огляд новин «Ар-Рая» 12.01.2022

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Ісламське рішення економічної кризи в Туреччин

Хізб ут-Тахрір в Туреччині надав народу ісламське рішення глибокої економічної кризи в країні. У середу, 5 січня 2022 року, відбулась прес-конференція під назвою «Ісламське рішення економічної кризи в 10 пунктах». В конференції взяла участь низка агентств новин, журналістів, письменників і представників неурядових організацій.

Прес-конференція почалась з виступу ісламського економіста Хаккі Ерена, який підкреслив, що «економічні проблеми в Туреччині не знайдуть рішення, якими б не були кроки уряду, тому що вони витікають із самої капіталістичної системи, яка застосовується вже 98 років. Отож, капіталізм — це причина, а кризи — наслідок».

Наступним виступив експерт по ісламській економіці Мухаммед Ханефі Ягмур, представивши перші п’ять пунктів рішення економічної проблеми: 1 — інфляція, 2 — промисловість, 3 — сільське господарство, 4 — безробіття, 5 — розподіл прибутків. Г-н Ягмур представив ісламські рішення з прикладами, опираючись на деякі дані і статистику.

Потім автор журналу «Köklü Değişim» Муса Байоглу виступив з доповіддю про останні путь пунктів: 6 — безподаткова економіка, 7 — обтяжливі рахунки, 8 — оживлення торгівлі, 9 — захист громадської власності і заходи економії, 10 — скасування міжнародних інститутів і угод.

Після нього голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Туреччині Махмуд Кар в своєму виступі пояснив: «Мета цього дослідження — не в тому, щоб зберегти або реформувати світську капіталістичну систему, а в тому, щоб вирвати її з корінням, оскільки вона є великим тягарем для Туреччини і усього світу».

Також Махмуд Кар зазначив: «Ісламська система представляє собою єдине ціле, а економічна система є частиною цього цілого. Неможливо застосувати економічну систему без всебічного застосування Ісламу. Тільки Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва може застосувати положення Шаріату і відповідні рішення. Халіфат скасує лихварство, фондовий ринок, криптовалюти і віртуальну економіку, а також підвищить рівень добробуту суспільства через реальну економіку. І тільки Халіфат врятує багатства народу від втрат і розграбування».

Війна проти мечетей

Повідомляється, що 27 грудня 2021 року Верховний суд Пакистану постановив знести міську мечеть в Карачі, в якій на протязі 25 років молились тисячі прихожан. Світський суд вирішив знести один із домів Аллаха, щоб на його розвалинах розбити сад, під приводом того, що це «незаконна будівля».

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Пакистані опублікував заяву, в якій підкреслюється, що демократія разом з її світською судовою системою є повною протилежністю ісламських переконань і цінностей.

«У той час,як секулярний уряд Пакистану будує індуїстські храми за державні гроші, він ігнорує свої обов’язки по фінансуванню і сприянню будівництву мечетей», — говориться в заяві.

Далі вказується, що демократія працює над віддаленням мусульман від їх релігії і поширенням західних цінностей в мусульманських суспільствах.

На завершення інформаційний офіс партії звертається до мусульман Пакистану: «Після руйнування Халіфату були зруйновані опори Ісламу. Тепер вороги Ісламу добрались до намазу. Чи не час нам підняти свої голоси, відмовитись від демократії і працювати над відновленням правління Ісламу в Халіфаті за методом пророцтва?! Халіфат захистить намаз мусульман і прокладе шлях до прийняття Ісламу іншими людьми!».

Мусульманських жінок принижують і ображають в єврейських тюрмах.

Чи немає в Уммі Мутасіма?!

Жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір опублікував заяву, в якій зазначається: «Замах на жінок-ув’язнених у тюрмах єврейського утворення викликають занепокоєння. Єврейські наглядачі наважились знущатись над мусульманками, зриваючи з них хімари. Але чомусь ми не чуємо воплі феміністських організацій і співробітників «CEDAW». Жінки-ув’язнені не входять в число пріоритетів цих організацій і не входять у коло інтересів їх спонсорів, які диктують те, про що вони будуть говорити і які програми будуть реалізовувати. Одних цих знущань над чистими мусульманками вже досить, щоб кров закипіла в жилах Ісламської Умми і щоб вона взялась за звільнення святині Ісламу і ув’язнених чоловіків і жінок із тюрем єврейського утворення. Палестинська адміністрація і правителі мусульманських країн зраджують, плетуть змови і квапляться нормалізувати свої відносини з єврейським утворенням,і не має ніякої надії на звільнення чи підтримку пригноблених з їх сторони. Довгі роки зрадництва правителів не залишили сумнівів в тому, що вони перейшли на бік ворога».

Також в заяві Хізб ут-Тахрір пишеться: «Єврейське утворення не наважилось би на ці злочини, якщо б у мусульман була держава на чолі з халіфом, подібним Мутасіму, який підготував армію у відповідь на волання мусульманки, захопленої римлянами. Така держава захистить землю і честь Ісламської Умми. Так хто ж в мусульманських арміях хоче заслужити ступені помічника-ансара релігії Аллаха?! Хто із офіцерів першим захоче повернути Халіфат, зведений Посланцем Аллаха ﷺ?! Пам’ятайте, що попереду чекає зустріч з Аллахом, Який запитає про те, чим ви допомогли слабким мусульманам і що зробили, почувши стони пригноблених».

Хусіти, знайте! Велика ненависть Аллаха до тому, що ви говорите те, чого не робите!

Після того, як прокурор Сани видав наказ звільнити трьох затриманих членів Хізб ут-Тахрір, міністерство внутрішніх справ «Уряду Порятунку» звільнило тільки двох, хоча документи були надані по усім затриманим. Відносно третього МВС поставило додаткову умову — публічна відмова від Хізб ут-Тахрір.

У зв’язку з цим Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір опублікував заяву Шафіка Хаміса із Ємену, який зазначив: «Учора хусіти самі були слабкими і страждали від сваволі Алі Салеха, його тиранічного уряду і служб безпеки які переслідували людей за переконання, кидали їх у в’язниці і центри утримання під вартою без яких-небудь підстав. Потім вони отримали свободу».

Далі в заяві вказується: «Основним принципом мусульманина є презумпція невинності. Але хусіти залишили цей принцип, не говорячи вже про їх систему, законах і моралі. Хусіти повторюють те, що вони створюють систему на розвалинах колишнього режиму. Але чому вони діють так само, як і колишній режим?! Аллах говорить:

كَبُرَ مَقۡتًا عِندَ ٱللَّهِ أَن تَقُولُواْ مَا لَا تَفۡعَلُونَ

«Велика ненависть Аллаха до тому, що ви говорите те, чого не робите» (61:3)».

Також г-н Хаміс пише: «Нехай же хусіти знають, що тільки застосування Ісламу може гарантувати встановлення справедливості між пригнобленими і пригноблювачами. Але це можливо лише в Другому Праведному Халіфаті за методом пророцтва, над чим і працює Хізб ут-Тахрір. Члени Хізба не бояться труднощів, арештів і ув’язнення. Вони не відступлять від своєї справи до тих пір, поки над Ісламською Уммою знов не буде піднятий стяг Посланця Аллаха ﷺ».

Тільки в Ісламі честь і гідність людини будуть під захистом

В своєму новорічному привітанні народу Узбекистану президент Шавкат Мірізйоєв продовжив проголошувати 2022 рік роком забезпечення інтересів людини і розвитку махаллі.

«Вирішальне значення в цьому має махалля — основа нашого суспільства», — сказав Мірізйоєв.

«Дійсно, мир в махаллі — це мир в усій країні», — додав він.

Зі свого боку інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Узбекистані опублікував заяву для преси, в якій зазначається: «Одним із найнебезпечніших видів вторгнення колонізатора є навмисне введення в оману, оформляючи це такими гаслами як «реформа», «змінення» і «розвиток». Мірізйоєв, який змінив тирана Карімова, продовжує слідувати цьому шляху».

Також в заяві підкреслюється: «Зараз, при системі невір’я і у в умовах капіталізму, жителі Узбекистану мерзнуть через відсутність газу і електрики. А якщо люди протестують проти цієї несправедливості, їм погрожують силовики. Тім не менш, Мірізйоєв, не соромлячись, говорить: «Ми мобілізуємо усі сили і можливості, щоб життя нашого народу стало іще більш благополучним». Як нібито народ Узбекистану живе заможнім життям! Насправді, інтереси мусульманина, та й кожної людини, будуть захищені тільки в Ісламі — релігії милості до світів. До тих пір, поки не буде скинута система невір’я,нав’язана колонізаторами і маріонетковими правителями, і поки не буде встановлена система Ісламу в Праведному Халіфаті, честь і гідність людини не буде під захистом, а приниження лише продовжиться».

На завершення заяви вказується: «Якщо мусульмани хочуть жити гідно, то вони повинні простягнути руку допомоги діячам із Хізб ут-Тахрір для створення Праведного Халіфату. Тоді вони займуть місце кращої общини, виведеної на благо людства. Тільки тоді людина по-справжньому відчує захист честі і гідності».

Міжнародні фінансові інститути — експлуатація народів

Менше аніж за рік перебування на посту президента Республіки Танзанія Самія Сулуху Хасан отримали кредити для країни на суму біля 3 мільярдів доларів, включаючи льотні кредити і фондові допомоги від Всесвітнього банку, Міжнародного валютного фонду і Африканського банку розвитку.

В своєму коментарі голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Танзанії Масуд Муслім пише: «Усі міжнародні фінансові інститути, будь то Всесвітній банк або Міжнародний валютний фонд, Європейський, Китайський або Африканський банк розвитку, є капіталістичними по своїй природі і не призначені для того, щоб приносити користь Африці і країнам, які розвиваються. Їх програми призначені для експлуатації народів і нав’язування своєї політики, як, наприклад, програми структурної перебудови, які принесли людям тільки хаос і руйнування економіки . Кредит у справжній час є одним із інструментів неоколонізаторів, таких як Сполученні Штати, Європа і Китай. Даючи в борг, вони хочуть роздобути величезні ресурси і багатства Африки з благословення правителів країн, які розвиваються . І більше за усе від цих кредитів будуть страждати бідні, які вимушені виплачувати борги держави через податки».

Також в коментарі вказується: «Деякі країни які розвиваються, втрачають навіть життєво важливу інфраструктуру через нездатність погасити вчасно свої величезні зовнішні борги. І у якості прикладу можна навести Замбію, Уганду, Шрі-Ланку і багато інших країн».

На завершення підкреслюється: «Країни, які розвиваються, включаючи Танзанію, повинні усвідомити, що світу потрібна справедлива ідеологія Ісламу, яка замість експлуататорських дій побудує чесні економічні відносини. Іслам при державі Халіфат врятує світ і людство від усіх оков капіталізму».

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню