Землетрус обнажає міжнародну систему та її інститути

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

6 лютого 2023 року рано вранці сирійський народ прокинувся від землетрусів силою 7,8 бали за шкалою Ріхтера. Землетрус тривав майже дві хвилини, залишивши після себе зруйновані райони, тисячі загиблих і поранених.

У зв’язку з цією подією голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Сирії Ахмад Абдульваххаб випустив прес-реліз, в якому сказав: «Землетрус розкрив істинну сутність міжнародної спільноти і її організацій, які не звернули уваги на велику катастрофу, що спіткала народ Сирії. Ця трагедія також викрила маріонеткові режими, які замість того, щоб відкрити КПП і відправити бригади порятунку, закрили їх, посилаючись на те, що дороги були відкриті тільки для перевезення загиблих сирійців в Туреччині. Потім вони стояли, склавши руки, і затягували з відправкою рятувальних бригад до п’ятого дня після землетрусу, коли надія на знаходження виживших скоротилась, переслідуючи мету збільшити число загиблих. Коли вони вирішили відправити допомогу до північної Сирії, вони спробували зробити це через сирійського тирана, тим самим намагаючись перезапустити машину вбивства і злочинів.

Той, хто зверне увагу на міжнародну спільноту і її ставлення до катастрофи, зрозуміє, що міжнародна спільнота прагне збільшити страждання сирійського народу і спричинити на них тиск у спробі зломити їх волю і підкорити їх своїй політиці. Особливо після того, як у звільнених районах люди відкинули мир з тираном Сирії.

О, народ Сирії, ти показав свою стійкість і непохитність, ти довів усьому світу, що здатен протистояти труднощам і долати негаразди. Ваша віра у Всевишнього Аллаха, в Його обіцянку і допомогу тверда як скеля, цього і боїться невірний Захід, який досі не зміг зломити вашу волю і покінчити з революцією. О, народ Сирії, проси допомогу і підтримку у Всевишнього Аллаха. Невірні країни об’єднались для того, щоб воювати проти Ісламу і мусульман, вбиваючи і грабуючи їх багатства. Всевишній Аллах сказав:

وَلَا يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّى يَرُدُّوكُمْ عَنْ دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا

«Вони не перестануть битись з вами, поки не відвернуть вас від вашої релігії, якщо тільки зможуть» (2:217).

Такою є сутність невіруючих та їх цілі. О, народ Сирії, міцно тримайся за вервь Аллаха усі разом, об’єднуйся у підкоренні Аллаху, і нехай твоя робота буде колективною і організованою адже тільки так вона продуктивна у цьому великому випробуванні.

О, сирійський народ, прийми щире, правдиве і свідоме політичне керівництво, яке володіє ясним політичним проектом, заснованим на акиді Ісламу. Це політичне керівництво виведе вас до безпеки серед бурхливих хвиль, у цьому ваш успіх і порятунок.

فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَكُمْ وَلَنْ يَتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ

«Не проявляйте слабкості і не закликайте до миру, оскільки ви — вище решти інших. Аллах —з вами і не зменшить ваших діянь» (47:35).

Нехай Аллах винагородить вас найкращим чином, пробачить загиблих, відшкодує страждання, зцілить рани і надихне терпінням і спокоєм. Воістину, ми належимо Аллаху, і до Ньому наше повернення».

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» № 431
2 Шабана 1444 р.х.
22 лютого 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню