Нелегальна міграція чи расизм?

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

«Нелегальна міграція чи расизм?» — під таким заголовком Жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір випустив прес-реліз, в якому говориться: «Умма стала свідком трагічної події — затонуло судно з мігрантами, які вирушили із Туреччини до Італії у пошуках безпечного і гідного життя.

В результаті аварії судна, на борту якого знаходилось 200 осіб, загинуло 62 людини, із яких 12 дітей, в тому числі — немовля. Реакція на інцидент показує масштаб трагедії, яка спіткала Умму 102 роки назад.

З миті руйнування нашої держави ми стали сиротами, а на чолі нас встали підлі правителі, для яких наше життя, кров і честь не мають ніякої цінності. Наші землі стали законною здобиччю для ворогів, які нападають на нас в наших власних домах, і немає у нас халіфа, яким би ми захищались і за яким бились. В наших країнах немає безпеки, турботи і найменшого рівня гідного життя, внаслідок чого мусульманин разом зі своєю родиною втікає в надії знайти країну, де він може гідно жити. Але усе це марно, оскільки мусульмани — це люди третього ґатунку, які приречені бути викинутими живими чи мертвими. Ніхто не зрушить з місця, щоб попіклуватись про життя мусульман, ніхто не поквапиться на допомогу і ніхто не буде жалкувати про нашу смерть!

Світ, який повний гаслами свобод і прав людини, примушує мусульманських правителів підписувати угоди про права дітей і жінок в обмін на надання лихварських займів від Всесвітнього банку. Цей лицемірний світ — після того, як затонуло судно, забите людьми, шукаючими справедливість і свободу — почав виправдовувати свою бездіяльність. Вони кидали відповідальність за трагедію наліво і направо, щоб вийти сухими із води.

Чи обмежилась би міжнародна спільнота заявами, якщо б мігрантами виявились українці?! Чи обмежились би вони спостереженням і пред’явленням звинувачень через прес-релізи, щоб прикрасити свій імідж і змити кров?!».

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» №435
30 Шабана 1444 р.х.
22 березня 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню