Палата представників США прийняла резолюцію, яка розширює визначення антисемітизму

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Палата представників США прийняла законопроект про антисемітизм. За законопроект проголосували 320 конгресменів, не підтримав ініціативу 91 законодавець. Потім голосування повинно пройти в Сенаті.

Згідно новому визначенню, «антисемітизм — це певне сприйняття євреїв, яке може проявлятись в ненависті до них. Прояви антисемітизму в мові і діях можуть бути скеровані проти євреїв чи неєвреїв, їх майна, громадських закладів і місць поклоніння». Критики законопроекту стверджують, що це визначення забороняє будь-яку критику на адресу «Ізраїля», що підтримується «Міжнародним альянсом в пам’ять про Голокост». Вони звинувачують членів Конгресу у прагненні швидко прийняти цей закон, щоб використати його для обмеження свободи слова в американських університетах, де вже декілька тижнів проходять протести проти війни, яку «Ізраїль» веде в секторі Газа з жовтня минулого року («Аль-Джазіра», 02.05.2024).

«Ар-Рая»: це трапилось у відповідь на зростаюче невдоволення людей в Америці відносно масових вбивств, скоюваних єврейським утворенням в Газі, і підтримки їх країни цього утворення. Студентські протести в американських університетах, які Америка намагається придушити силою, вже призвели до арешту понад двох тисяч студентів, що показує, що США нічим не відрізняються від країн, які вони критикують за придушення мирних протестів. Розширюючи визначення антисемітизму, вони намагаються примусити замовчати усіх критиків жорстокості єврейського утворення. Таким чином, США обходять закон, гарантуючий свободу слова, що обнажає брехню їх демократії.


Газета «Ар-Рая»
29 Шавваля 1445 р.х.
8 травня 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню