ООН «вражена» щодо відновлення насильства в Ель-Фаширі

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

18 травня 2024 року агентство «Анадолу» опублікувало новину: «Верховний комісар ООН по правам людини заявив:

«Ми «вражені» ескалацією насильства в Ель-Фаширі та її «руйнівним» впливом на мирне населення. Прес-секретар Верховного комісара по правам людини повідомила, що у вівторок комісар провів окремі телефонні переговори з генерал-лейтенантом Абдель Фаттахом аль-Бурханом, головою Перехідної військової ради і командуючим суданською армією, а також з Мухаммадом Хамданом Дагало (Хамідті), командуючим Силами швидкого реагування. В ході переговорів комісар настирливо закликав їх негайно і публічно вжити заходів для врегулювання ситуації. ООН заявляє, що бої у місті Ель-Фашир загрожують приблизно 1,8 мільйонам людей, включаючи місцевих жителів і внутрішньо оперіщених осіб, які знаходяться в осаді під загрозою голоду. ООН також підкреслює роль цього конфлікту у підсиленні так званого «сектантського конфлікту».

З початку квітня Ель-Фашир став ареною зіткнення між суданською армією і Силами швидкого реагування, які почали масштабні атаки на села до заходу від міста. Ель-Фашир є адміністративним центром штату Північний Дарфур і найбільшим містом регіону Дарфур, який складається із п’яти штатів. Він також є єдиним центром штатів регіону, який не був захоплений Силами швидкого реагування в їх озброєному конфлікті з суданською армією».

«Ар-Рая»: Америка прагне усунути проєвропейські громадянські сили з політичної арени Судану, що приводить до продовженню бойових дій між її агентами. З одного боку виступає суданська армія, а з іншого — Сили швидкого реагування. Тобто, Америка навмисно організувала боротьбу серед своїх агентів. Цей конфлікт також сприяє реалізації американського плану по подальшому розділенню Судану після відокремлення його південної частини.


Газета «Ар-Рая»
14 Зуль-када 1445 р.х.
22 травня 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню