Вбито «порушника», який перетнув йорданський кордон

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

5 червня 2024 року йорданська влада, яка відома своїм захистом єврейського утворення, повідомила про загибель чоловіка, який перетнув кордон у бік окупованих палестинських територій. Офіційне йорданське інформаційне агентство «Petra», посилаючись на військове джерело в командуванні йорданських озброєних сил, заявило:

«Щодо поширеної в ЗМІ інформації про загибель порушника на йорданському кордоні на заході, то мова йде про чоловіка, який є не громадянином Йорданії».

Єврейський телеканал «Кан» повідомив, що «після полудня 4 червня 2024 року був помічений чоловік, який намагався перетнути паркан з Йорданією». Згідно каналу, чоловік був затриманий і нейтралізований. Заява йорданської влади про те, що порушник не був йорданцем, може бути сприйнята як виправдання його вбивства або як вказівка на те, що цей інцидент не стосується режиму. Слід зазначити, що раніше йорданська влада вбивала і заарештовувала громадян Йорданії, які намагались перетнути кордон для боротьби з єврейськими окупантами. У випадках, коли влада не могла вбити чи заарештувати «порушників», вона передавала євреям інформацію про перехід кордону.


Газета «Ар-Рая»
6 Зуль-хіджа 1445 р.х.
12 червня 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню