Вашингтон розглядає можливість зіграти «важливу» роль в майбутньому Гази

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Американська газета «Politico» повідомила, що «адміністрація президента Джо Байдена готується зіграти «важливу» роль в секторі Газа після війни, розглядаючи декілька сценаріїв, включаючи призначення американського радника і створення миротворчих сил». «Politico» процитувала чотирьох американських чиновників (їх імена не називаються), які заявили:

«Адміністрація Байдена розглядає декілька планів по участі в майбутньому Гази після війни, включаючи призначення американського чиновника головним цивільним радником органу, який складається переважно із палестинців, які будуть базуватись на єгипетському Синаї або в Йорданії, а також формування миротворчого контингенту».

Чиновники, які побажали залишитись анонімними через важливість питання, додали: «Це частина плану США зіграти «важливу» роль в виведенні Гази із хаосу». Вони зазначили, що «цивільний радник буде перебувати в регіоні і працювати в тісній співпраці з командуючими силами, який буде або палестинцем, або вихідцем із арабської країни». Вони підтвердили, що «ідея цивільного радника — один із обговорюваних сценаріїв, які стосуються наступного дня після війни, який так само включає сценарії, скеровані на розвиток економіки сектора Газа і відновлення зруйнованих міст» (агентство «Анадолу», 24 травня 2024 року).

«Ар-Рая»: для Америки ситуація, коли народ управляє власною країною — це хаос, а якщо цією країною управляє Америка або її ставленики, то це, на їх думку, стабільність. По усій видимості, вони забули стан Афганістану під час своєї присутності. Незважаючи на багато маріонеток в адміністрації Рамалли та її службах безпеки, а також в країнах навколо, американські чиновники зазначили, що «цивільний радник буде знаходитись в регіоні і працювати в тісній співпраці з командуючим силами, який буде або палестинцем, або вихідцем із арабської країни». Вашингтон розглядає усі варіанти, щоб при узгодженні з євреями вибрати кращий, а арабські правителі регіону — просто порожнє місце, які зберігають свої позиції протягом десятиріч!


Газета «Ар-Рая»
21 Зуль-када 1445 р.х.
29 травня 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню