Єгипет стикнувся з дефіцитом води через ефіопську греблю

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Міністерство водних ресурсів та іригації Єгипту заявило, що запаси води в Єгипті сильно постраждали з березня минулого року, коли влада Ефіопії почала заповнення водосховища «Великої греблі ефіопського Відродження». Заповнення вже зібрало 23 млрд. кубометрів води, а у цілому водосховище збере 64 млрд. кубометрів води.

Як повідомив сайт «Al Araby Al Jadeed» 6 червня 2024 року з посиланням на єгипетське урядове джерело, «в даний час спостерігається значний дефіцит води, яка надходить до Єгипту у межах його офіційної частки води із Нилу, через заходи, прийняті Аддіс-Абебою напередодні сезону повеней. Це спонукало нас частково компенсувати дефіцит води за рахунок запасів озера Насер (відоме також як озеро Високої греблі, розташоване на півдні Єгипту до півдню від міста Асуан, до півночі від Судану)». Також джерела повідомили, що «міністр іригації Єгипту Хані Севілам попросив губернаторів стежити за незаконними посадками рису і вживати негайні заходи по їх знищенню, щоб не спричиняти негативного впливу на процес розподілу води».

«Ар-Рая»: через слабку позицію єгипетського режиму по відношенню до єврейському утворенню і через його підкорення Америці Ефіопія наважилась побудувати греблю і утримувати воду, що завдає серйозного збитку Єгипту. Слід зазначити, що Ефіопія є союзником Америки і розуміє, що остання контролює Єгипет і не дозволить йому напасти на неї, тому Ефіопія не звертає уваги на попередження, які виходять від єгипетського режиму.


Газета «Ар-Рая»
6 Зуль-хіджа 1445 р.х.
12 червня 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню