Чи опинилась революція Шаму на грані зриву?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Можливо, багато вже було сказано у відношенні революції Шаму та її положення. Іноді читач втомлюється від новин, що повторюються, які і так усім ясні. Але чи досить цього?

Так подробиці революції були багаторазово повторені. Проте це не призвело до належної відповідної реакції. Метою написання цих статей є не передача новин, а заклик до дій. Якщо ідея не призвела до певних дій, то вона була лише інформацією, яку інколи згадували на різноманітних зустрічах та засіданнях. Тому необхідно постійно повертатись до ідеї і нагадувати про неї, щоб сконцентруватись на тому, що призведе до певних дій, за допомогою яких долаються усі наявні перепони.

Оскільки джерело змінень не відповідає, знаючи свою помилку, це означає, що його положення відрізняється від того, що було до здолання всезагального мовчання. Тому лідер, який не бреше своїм послідовникам, повинен постійно нагадувати Уммі про її зобов’язання та спонукати її повернути владу у свої руки. У цьому полягає причина багаторазового нагадування загальної картини революції та повторення думок, які її стосуються. Так буде тривати доти, доки не здійсниться бажане.

Питання у тому, чи прийшов кінець революції Шаму і чи опинилась вона у декількох кроках від повернення до правління маріонеткового режиму?

Той, хто уважно спостерігає за революцією Шаму, виявить, що вона з перших своїх днів не була захищена від кар’єристів, лицемірів та інших мракобісів. З самого початку революції Шаму і по сьогоднішній день, на протязі більше семи років, не було жодного дня, коли революція не була на грані зриву.

Усі міжнародні шакали накинулись на революцію, розриваючи її тіло. Деякі бажали утворити там точку опори. Інші сподівались роздобути частину багатств країни. Треті сподівались залишити країну під своєю гегемонією на довгі роки, не турбуючись про людей та їх стражданнях. Це і є їх світськість та її ненависть…

Їх союзниками у цьому виступають жалюгідні національні режими, встановлені після знищення захисника мусульман та їх інтересів. Ці тиранічні режими послушні своїм хазяям. Їх мета — догоджати їм, щоб зберегти свої пости, навіть якщо це гнівить Аллаха, оскільки це — їх остання турбота. Мирські блага примусили їх віднести зрадницькі до того, що вони взяли під свою відповідальність.

З березня 2011 року хвилі зрадництва б’ються о корабель революції, що не дати йому досягти своєї мети. Вороги використали усі свої засоби та способи. Їх інструментами виступають групи які одягнуті у вбрання революціонерів і служать своїм хазяям, зрадивши жителів Шаму та збивши їх з вірного революційного напрямку. У цій змові беруть участь світські корисні політики, маріонеткові лідери повстанських загонів і так звані «шаріатські», які безсоромно обходяться з Аллахом та Його законами, викривляючи їх під покровительством диявола заради тимчасових задоволень, проте їх дорога веде у Пекло. Яким же огидним є цей притулок!

Жителі Шаму пережили роки труднощів. Вони були випробувані втратою майна, людей та плодів. Проте усе це супроводжувалось терпінням та вдоволенням рішенням Аллаха. Тому усі ворожі держави не змогли зломити волю жителів Шаму, що підтверджує слова Посланця Аллаха ﷺ про те, що це краща із земель Аллаха, для якої Він вибирає обраних Своїх рабів.

Сьогодні, після усього цього, вияснився недуг, що загрожує цій благословенній революції. Після того, як революція об’єднала зусилля мусульман на шляху скинення зрадницького режиму у Дамаску, метою більшості повстанських загонів стала влада, багатство та вплив.

Це положення, яке повинні здолати жителі Шаму заради досягнення мети революції — скинення режиму з усіма його символіками та основами, схоже на те, що було раніше, і воно входить у число способів, що використовуються режимом для придушення волі народу.

Це звичайна практика народів невір’я, які прагнуть поховати будь-який рух Умми, використовуючи свої інструменти — маріонеткові режими, створені для цієї мети. Ці режими отримали необмежені дозволи, щоб вдаватись до найогидніших засобів у запобіганні будь-якого здорового руху Умми до свої мети та поверненню віднятої влади. Вони навіть можуть використовувати заборонену міжнародними домовленостями хімічну зброю, як це сталося у Гуті, Хан-Шейхуні та Думі.

Очевидною є абсурдність того, що це суспільство та його уряди проявляють відповідні реакції кожного разу, коли використовується так звана «зброя, заборонена на міжнародному рівні». Вони намагаються зберегти своє обличчя за допомогою заяв та натяків про намір вжити заходів. Проте революціонери Шаму вже усвідомили, що увесь світ, включаючи уряди, має одну мету, нехай навіть якщо їх методи різноманітні. Їх метою виступає запобігання становлення нашої релігії. Вони усіма силами намагаються зберегти свій вплив у мусульманських країнах, навіть якщо для цього доведеться вбити мільйони. Це мало турбує їх, оскільки такою є їх згубна ідеологія.

Дорогі наші брати та сестри у Шамі! Ми з самого почату революції були з вами у якості революціонерів та активістів. Ми були з вами, чинячи опір боягузам, які намагались вкрасти вашу революцію. Ми були у ваших рядах, переживаючи разом з вами усі страждання. Ми обходились з вами як мати зі своїми дітьми, оберігаючи та вказуючи на кращий шлях. Ми переживали з вами усі етапи революції, яка ніколи не була у безпеці від ворогів. Ми застерігали вас від невірного Заходу, від його намірів зірвати революцію і від його можливих дій. Ми були щирі з вами, продовжуючи попереджати про небезпеки доти, доки Аллах не доведе справу до кінця. І ми залишимось вашим путівником, ідучи перед вами до того, що обіцяв Аллах та Його Посланець ﷺ — до Праведного Халіфату за методом пророцтва.

О народ Шаму! Не впадайте у відчай від положення революції. Адже встановлення Аллаха у відношенні Його створінь гласять про те, що світанок наступає після пітьми. Вам же залишається проявляти терпіння, вручивши справу у надійні руки, коли вже спали маски с облич тиранів.

Революція Шаму сьогодні відчуває великі зміни. Це не єдине, що їй довелось пережити. Шакали піджидають слушної нагоди, щоб покінчити з нею. Вони хитрують і Аллах хитрує, а адже Аллах — Найкращий із хитрунів. Вони плели свої підступи, але їх підступи були у Аллаха. Проте адже підступи ці могли зсунути гори. Ви не повинні впадати у відчай у милості Аллаха, а повинні просити Його допомоги та бути покірними Йому. Перемога приходить тільки від Аллаха. Він не порушує обіцянки, даної Своїм посланцям. Воістину, Аллах — Могутній, Здатний на помсту.

Газета «Ар-Рая»
Абдо ад-Далі (Абу аль-Мунзір)
2 Шабана 1439р.х.
18.04.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню