Наставляння кожному щирому

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Всевишній говорить:

كَمَآ أَخۡرَجَكَ رَبُّكَ مِنۢ بَيۡتِكَ بِٱلۡحَقِّ وَإِنَّ فَرِيقٗا مِّنَ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ لَكَٰرِهُونَ  ٥ يُجَٰدِلُونَكَ فِي ٱلۡحَقِّ بَعۡدَ مَا تَبَيَّنَ كَأَنَّمَا يُسَاقُونَ إِلَى ٱلۡمَوۡتِ وَهُمۡ وَهُمۡ يَنظُرُونَ  ٦ وَإِذۡ يَعِدُكُمُ ٱللَّهُ إِحۡدَى ٱلطَّآئِفَتَيۡنِ أَنَّهَا لَكُمۡ وَتَوَدُّونَ أَنَّ غَيۡرَ ذَاتِ ٱلشَّوۡكَةِ تَكُونُ لَكُمۡ وَيُرِيدُ ٱللَّهُ أَن يُحِقَّ ٱلۡحَقَّ بِكَلِمَٰتِهِۦ وَيَقۡطَعَ دَابِرَ ٱلۡكَٰفِرِينَ

«Таким же чином твій Господь спонукав тебе вийти із дому (у напрямку Бадра) заради істини, хоча деякі із віруючих не хотіли цього. Вони сперечались з тобою відносно істини після того. як вона стала очевидна, нібито їх вели на смерть, і вони спостерігали за цим. Ось Аллах обіцяв вам, що вам дістанеться один із двох загонів (торговий караван чи озброєний загін мекканців). Ви побажали, щоб вам дістався неозброєний загін. Проте Аллах бажає підтвердити істину Своїми словами і викоренити невіруючих» (8:5–7).

Аллах не сказав «خَرَجْتُ», а сказав «أَخۡرَجَكَ», тому що твій вихід на шляху Аллаха є підкоренням Йому, підкоренням Його наказам. Нібито він вивів тебе Своїм сприянням, і ти відчув Його турботу, Його присутність, ти ідеш по шляху, уповаючи на нього, сподіваючись на Його допомогу.

وَإِذَا الْعِنَايَةُ لَاحَظَتْكَ عُيُونُهَا *** نَمْ فَالْمَخَاوِفُ كُلُّهُنَّ أَمَانُ

«Коли ти будеш оточений турботою, то спи спокійно, адже страхи не будуть небезпечні для тебе».

Аяти у 8 сурі нібито натякають нам на нашу с вами реальність. Адже назидання Корану та його увещевання будуть актуальні до Судного Дня.

Проте у наш час значення цих аятів перекрутили, і мусульмани почали вчиняти не так, як це робив Посланець Аллахаﷺ. Посланець ﷺ вийшов на війну, щоб відсікти шлях курайшитам, а бойові загони вийшли, щоб розчистити шлях для злочинного режиму.

Тоді мусульмани вишли, щоб забрати своє майно у курайшитів, сьогодні ж лідери революціонерів наклали на нас податки та митні збори, щоб грабувати наше майно.

У ті часи Аллах бажав утвердження істини, знищення невірних, перемоги мусульманам у битві при Бадрі, а сьогодні цього немає,бо усі битви проти режиму Асада припинені, а те, що ми бачимо, так це лише боязкі відповідні реакції, від яких немає пуття. Сьогодні частина щирих муджахідів погрузла у безглуздих операціях під егідою Туреччини, хоча вони горять бажанням почати вести битви проти режиму, адже вони бажали покарати його найжорстокішим чином.

Треба розуміти, що найнебезпечнішим для революції Шаму є слідування по стопам за турецьким режимом. І тут чудово підійдуть слова поета:

يُعْطِيكَ مِنْ طَرَفِ اللِّسَانِ حَلَاوَةً *** وَيَرُوغُ مِنْكَ كَمَا يَرُوغُ الْثَعْلَبُ

«Мова іншого солодка для твоїх вух, але вона підступна так само як лиса».

На жаль, революціонери передали турецькому режиму лідерство і послідували за ним, у результаті революція Шаму була піддана небезпекам. Так, турецький режим проводив різного роду операції, використовуючи красиві назви («Щит Євфрату», «Оливкова гілка»), проте люди були вимушені покидати свої дома. Так, турецький режим зобразив себе у якості гостинного хазяїна, але це було зроблено, щоб виставити себе люблячою матір’ю.

Саме тоді трапилась рокова Сочинська угода, укладена між російським гарантом, який гарантував нашу смерть, і турецьким гарантом, який гарантував, що ми будемо мовчати і будемо бездіяти на фронтах. Більше того, турецький режим гарантував, що революціонери виведуть важке озброєння, тим самим відкривши шлях кривавому режиму. Це оживило режим Асада і дозволило розділити звільнені території на зони. Розділення на зони повинно дозволити режиму легко проковтнути звільнені території по частинам. Турецький режим — не друг, а вовк в овечій шкірі, адже як говориться: «Навіть собака знає, що вовк їй не товариш».

Неможна не згадати, що режим Асада(який невпинно руйнує, бомбардує, вбиває і знищує) перебуває у слабкому стані, тобто він майже вмер. І це нам з вами зовсім нещодавно довели справжні революціонери у Хаурані. Тому турецький гарант не прагне боротися з такими революціонерами, він обходить їх стороною.

У цьому зв’язку та у цьому контексті ми хочемо сказати наступне: «Ми хочемо дорікнути не російським злочинцям, не кривавому режиму з його прихвоснями, бо вони — наші явні вороги, не турецькому режиму, який неодноразово дав нам зрозуміти, що його турбує лише збереження своїх кордонів, не лідерам повстанців, які продали свою релігію за мирські блага, а ми хочемо дорікнути двом сторонам:

1) Щирим революціонерам, які мають дух революції, бажають вести джихад, які жадають дня, коли зможуть зійтись у битві з кривавим режимом, щоб раз і назавжди покласти край кровопролиттю і попранню честі мусульман. Їм ми хочемо сказати: «Знайте, що неможливо бути керівником, не маючи важелів керівництва. Ваші лідер стали для вас керівництвом, але ж ви знаєте про їх зрадництво. Хіба не настав час позбутися від них і завершити свій революційний шлях? Народ чекає вас, так не будьте помічниками тиранів і продажних лідерів. Відновіть ваш заповіт з Аллахом! Невже ви так і продовжите мовчати про турецькі патрулі, до яких можуть приєднатись і російські, упаси Аллах від цього? Адже ви бачите, як турецькі патрулі стежать за революціонерами, щоб вони не пішли проти режиму Асада. Ви бачили не раз, як перед бомбардуванням того чи іншого населеного пункту турецькі патрулі уходять звідти, що явно говорить про їх координацію між сторонами».

2) Синам Умми на території Шаму, які не розуміють своїх можливостей і сил, навіть якщо вони просто заявляють в увесь голос по це. Адже подібні заяви з боку деяких синів Умми дозволили відстрочити запровадження Сочинської угоди. А якщо ви усі разом заявите про свою позицію, то яким буде результат?

О, народ Шаму, від вас вимагається стати неприступною стіною перед змовами, розуміти ступінь своєї відповідальності, адже усе серйозно, і немає місця розвагам. Підтримайте щирих революціонерів, щоб вони змогли пройти свій шлях: знищити режим Асада, встановити правління Ісламу, повернути велич мусульманам, повернути Уммі її світове лідерство. І тоді радісна звістка Посланця ﷺ втілиться у життя:

إِنَّ اللَّهَ زَوَى لِي الْأَرْضَ فَرَأَيْتُ مَشَارِقَهَا وَمَغَارِبَهَا، وَإِنَّ أُمَّتِي سَيَبْلُغُ مُلْكُهَا مَا زُوِيَ لِي مِنْهَا

«Аллах склав (зібрав) переді мною усю землю, і я побачив її від сходу до заходу. І, воістину, володіння моєї Умми охоплять усе, що було зібрано і складено переді мною …» (Муслім).

Чи прислухаєтесь ви до наших слів чи ні?

إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَذِكۡرَىٰ لِمَن كَانَ لَهُۥ قَلۡبٌ أَوۡ أَلۡقَى ٱلسَّمۡعَ وَهُوَ شَهِيدٞ

«Воістину, у цьому міститься нагадування для тих, у кого є серце, хто прислухається і присутній при цьому» (50:37)».

 

Газета «Ар-Рая»
Амір Салім — Абу Убайда
3 Рамадану 1440 р.х.
08.05.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню