Нагадування тим, кого підводить пам’ять, і роз’яснення тим, хто збився зі шляху

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Домовленості в Сочі просякнуті кров’ю мусульман, так коли ж піднімуться щирі чоловіки?

Меморандум по стабілізації у зоні деескалації Ідліб, підписаний у вересні 2018 р. Ердоганом і Путіним у Сочі, визначає подальшу долю мухафази Ідліб і його географічні кордони. Мухафаза Ідліб, на думку Москви і Анкари,вважається наріжним каменем у тому, як буде виглядати регіон у майбутньому.

Стисло нагадаю умови Сочинського меморандуму:

• Обидві сторони гарантують припинення вогню, а турецькі пости спостереження будуть підсилені і продовжать своє функціонування.

• У зоні деескалації буде створена демілітаризована зона глибиною 15-20 км.

• Усі радикальні терористичні групи будуть виведені із демілітаризованої зони до 15 жовтня 2018р.

• Для відновлення торгових та економічних зв’язків транзитний рух по маршрутам М4 (Алеппо–Латакія) і М5 (Алеппо–Хама) буде відновлений до кінця 2018р.

• Сторони підтвердили свою рішучість боротись з тероризмом у Сирії в усіх його формах і проявах.

Ми стисло нагадали умови Сочинського меморандуму для тих, хто не читав чи не чув про них. Зроблено це не для нагадування історичної хронології подій, а у силу актуальності пунктів угоди у справжній час, а також щоб нагадати тим, у якого коротка пам’ять.

Підписання сторонами даної угоди і відкриття транзитного руху були непростою справою, і це, незважаючи на те, що озброєні загони зв’язані з Туреччиною, а щирі муджахіди перебувають у розгубленості. Причина цього полягає у тому, що народні хвилювання, підняті Хізб ут-Тахрір, порушили російсько-турецьку гармонію …

Так, у жовтні 2018 р. групи громадських діячів і повноважні представники почали відвідувати турецькі пункти спостереження і направляти їх керівництву полум’яні послання. У цих посланнях мова йшла про наступне: «Або ви з нами у досягненні нашої цілі, і тоді ми скинемо правлячий режим у Дамаску і встановимо Іслам, або залиште нас з нашими ворогами наодинці. Ваші пункти спостереження тільки і вміють вести статистику, але ми у змозі і відповісти».

Окрім цього, тисячі людей вийшли на протести проти цієї ганебної угоди.

Потім, у грудні 2018 р. велика група громадських діячів вийшла на траси М4 і М5, щоб заявити усьому світу і звернутись до Умми з тим, що вони продовжать твердо стояти на своїх позиціях і відкидають як відкриття цих трас, так і тирана Асада.

Усього цього було досить, щоб посіяти занепокоєння і зберегти напруженість у ініціаторів угоди і того, хто за ними стоїть — Америки. Так 27.08.2019 міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив: «Сьогодні залишилась одна (Ідлібська зона деескалації), вона працює, працює, на мій погляд, напружено, непросто, складно. Іде спільне патрулювання, всередині зони деескалації ходять турецькі патрулі, ззовні — наші патрулі».

Проте виникає питання: як ініціатори угоди змогли обдурити народ, відкрити траси і здійснити саму угоду?

Вони змогли це провернути за допомогою різного роду способів і засобів, також у цьому їм допомогли їх прибічники. Усе це відбувалось наступним чином:

— Так званий «Уряд порятунку», політичний підрозділ «Хайят Тахрір аш-Шам», зіграв велику роль у відволіканні людей за допомогою підвищення податків і митних зборів, тим самим роблячи життя людей іще важче. Поруч з цим відбувалось зниження сирійського фунту по відношенню до долару, що збільшило ціну багатьох товарів удвічі. На додаток до усього цього виник дефіцит палива через публічні і недвозначні рішення «Уряду порятунку»

— Роль «Уряду порятунку» на цьому не закінчилась, він продовжив свою діяльність більш організовано, щоб примусити замовчати тих, хто застерігає від Сочинської конференції, хто закликає до відкриття фронтів для битви з тираном.

Під організованою діяльністю я маю на увазі те, що міністерство вакфів «Уряду порятунку» призначило у мечетях тих імамів, які лояльні до нього, а також встановило контроль за тим, які проповіді і виступи там проводяться.

— Що стосується коаліції «Хайят Тахрір аш-Шам», то вона зіграла роль поліцейського, задачею якого було збереження протурецьких настроїв в Ідлібі. Для цього коаліція відшукувала тих, хто відкидав гру гарантів мирної угоди. У зв’язку з чим біля сорока членів Хізб ут-Тахрір і низка громадських діячів були заарештовані в Ідлібі, Хамі і Алеппо.

Щоб завершити свою роль,«Хайят Тахрір аш-Шам» продовжила контролювати фронти, тому будь-який бронетранспортер, гармата чи важка зброя, захоплені муджахідами, які підкоряються «Хайят Тахрір аш-Шам», видалялось з лінії фронту, щоб лінії фронту залишались порожніми. Нещодавня атака режиму і його швидке захоплення раніше звільнених районів — тому підтвердження.

— І нарешті, що не менш важливо, це фіктивні битви, у які втягнув Ердоган нашу молодь і наших турецьких братів, щоб за рахунок їх крови зберегти виконання Сочинських домовленостей. Далі була укладена угода про припинення вогню у Москві — це підтверджує той факт, що інтереси Москви і Анкари вище крові сирійських і турецьких мусульман.

Хіба після усього цього ви не бачите, що лише аяти Всевишнього — незаперечна істина, які гласять про те, що невірні і вороги Ісламу прагнуть вести з нами битву і віддалити нас від нашої мабди (ідеології)? Всевишній сказав:

وَلَا يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّى يَرُدُّوكُمْ عَنْ دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا

«Вони не облишать битися з вами, поки не відвернуть вас від вашої релігії, якщо тільки зможуть» (2:217).

Також Аллах наказав нам проявляти стійкість у боротьбі з ними і не довіряти їх обіцянкам:

قُلْ لِلَّذِينَ كَفَرُوا سَتُغْلَبُونَ وَتُحْشَرُونَ إِلَى جَهَنَّمَ وَبِئْسَ الْمِهَادُ

«Скажи тим, які не увірували: «Ви будете переможені і зібрані у Пеклі. Яке ж погане це ложе!» (3:12).

О, народ Шаму! Сьогодні на нас з вами лежить шаріатський обов’язок (ваджиб) сформувати військові загони, які самостійні у прийнятті рішень і своїх принципах. Цими рішеннями і принципами повинно стати наступне:

1) Скинення правлячого режиму під коріння і відмова від укладання договорів і проведення конференцій, скерованих проти Ісламу і мусульман.

2) Відмова від підтримки Заходу та їх агентів:

وَلاَ تَرْكَنُواْ إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللّهِ مِنْ أَوْلِيَاء ثُمَّ لاَ تُنصَرُونَ

«Не схиляйтесь на бік беззаконників, щоб вас не торкнувся Вогонь. Немає у вас покровителів і помічників, окрім Аллаха, і тоді ніхто вам не надасть підтримки» (11:113).

3) Встановлення влади Ісламу у виді Другого Праведного Халіфату. Адже Халіфат — це епоха нової цивілізації, яка буде встановлена на руїнах капіталістичної системи. Про це нам повідомив Посланець Аллаха ﷺ:

ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ

«…А потім знов буде Халіфат, правління у якому буде здійснюватись за методом пророцтва» (Ахмад).

 


Газета «Ар-Рая»
Ахмад Хадж Мухаммад
23 Раджаба 1441 р.х.
18.03.2020 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню