Заходи спільноти «Аль-Вай» в університетах «PPU» та «An-Najah» на тему «Декларація Бальфура» та «Гендерна філософія з ісламської точки зору»

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Студентська спільнота «Аль-Вай», які відноситься до Хізб ут-Тахрір, організувала у Політехнічному університеті Палестини (PPU) обговорення 101-ої річниці декларації Бальфура.

У ході діалогу представники спільноти «Аль-Вай» говорили про змову міжнародної спільноти у відношенні палестинської проблеми і про те, що саме західні колоніальні держави и створили єврейське утворення у мусульманських країнах і визнали його «легітимність» з допомогою резолюцій ООН. Студентська засудила звернення ганебних правителів та керівників загонів до Ради безпеки і уставу ООН, прохаючи захисту у вогню від спеки. Спільнота нагадала позицію халіфа Абдуль-Хаміда II та його відому відповідь Герцлю.

Організатори діалогу підкреслили, що декларація Бальфура та звернення Трампа обов’язково зазнають невдачі і що Умма жива і поверне свої святині, оскільки вірить в обіцянку Аллаха про повернення Палестини та встановленні Халіфату за методом пророцтва. Також вони нагадали про необхідність витрачати усі свої зусилля для досягнення благої звістки Посланця Аллаха ﷺ:

ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ

«Потім буде Халіфат за методом пророцтва» (Ахмад).

Окрім того, в університеті були розвішані плакати з інформацією про декларацію Бальфура, а також проведена презентація і роздача книги «Метод Хізб ут-Тахрір у зміненні» і «Політичні проблеми».

Студентська спільнота «Аль-Вай» провела (06.11.2018) в університеті «An-Najah» семінар на тему «Гендерна філософія з ісламської точки зору». На семінар був запрошений член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині д-р Бахір Саліх, який прочитав лекцію для студентів та викладачів, які цікавляться обговорюваним питанням.

Д-р Саліх почав свій виступ з роз’яснення погляду Ісламу на питання рівності між чоловіками та жінками, підкресливши, що Іслам не розглядає це питання у якій-небудь площині і що ці слова відсутні в ісламському законодавстві. Він пояснив, що Іслам надав права та обов’язки як жінкам, так і чоловікам. У деяких випадках Іслам розглядає їх як єдине ціле, коли питання стосується обох статей, а у деяких випадках розглядає окремо, коли питання стосується певної статі.
 
Про вплив погляду Ісламу на роль жінки у суспільстві д-р Бахір Саліх сказав, що дії, що здійснюються індивідом у якості людини,, Іслам розглядає допустимими як для чоловіків, так і для жінок, не розділяючи їх. Що стосується дій, які стосується лише чоловіків, і дій, які стосуються лише жінок, то у цих випадках Шаріат розрізняє між ними, визначаючи для кожного із них свої задачі. Також він роз’яснив, що Іслам приписує жінкам жити пліч-о-пліч з чоловіками в атмосфері цноти та чистоти вдалині від розпусти. Іслам упорядкував зв’язки між чоловіками та жінками, забезпечуючи взаємодопомогу та плідну співпрацю на благо суспільства та індивіда, у той же час зберігаючи моральну цінність і ставлячи вищою метою досягнення вдоволення Аллаха.

Д-р Бахір Саліх зазначив, що Захід підтримує та проводить у Палестині за допомогою своїх інструментів різноманітні кампанії, скеровані на поширення західної культури у палестинському суспільстві, шляхом усунення скромності між чоловіками та жінками, заохочення змішування та усамітнення під приводом рівності. Він вказав, що таким чином відбувається знищення ревності до своєї честі, поширення аморальності та розпусти. Він підкреслив, що Захід зосереджений на Палестині, щоб закріпити євреїв на цій благословенній землі шляхом розбещення її народу.

Після виступу д-р Саліх відповів на багато питань, піднятих студентами.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
14.11.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню