Ердоган віддає належне руйнуванню Халіфату і виступає проти системи, встановленої Посланцем Аллаха ﷺ

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган взяв участь у церемонії з нагоди 80-ї річниці з дня смерті засновника Турецької Республіки Мустафи Кемаля Ататюрка. Про це повідомляє агентство «Anadolu» (10.11.2018).

У церемонії взяли участь члени уряду, спікер парламенту Біналі Йилдирим та інші депутати, а також військові керівники та голови судових інстанцій.

Окрім того, на церемонії були присутні лідер «Партії націоналістичного руху»» Девлет Бахчелі, «Республіканської народної партії» Кемаль Киличдароглу, «Хорошої партії» МеральАкшенер та «Партії великої єдності» Мустафа Дестіжи.

Эрдоган поклав вінок із білих та червоних гвоздик на могилу Ататюрка, був приспущений національний прапор і пройшла хвилина мовчання рівно у 9 г. 5 хв., коли помер Мустафа Кемаль рівно 80 років назад.

Ердоган записав послання у спеціальну книгу мавзолею Аниткабір: «Шановний Ататюрк, ватажок боротьби за незалежність та засновник нашої республіки! У 80-ому році вашої кончини ми знов згадуємо вас добром. Ми твердо маємо намір зробити Туреччину, яка є спадщиною вашої величності та наших благородних мучеників, однією із самих сильних та процвітаючих країн у світі, незважаючи на атаки внутрішніх та зовнішніх ворогів …».

Церемонія також пройшла у будівлі парламенту в Анкарі та у палаці Долмабахче у Стамбулі, де помер Мустафа Кемаль.


Огляд новин «Ар-Рая»
14.11.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню