Уйгурські мусульмани між гнітом Китаю і зрадництвом мусульманських правителів

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

«France 24»: уйгурські активісти у Китаї запустили Інтернет - кампанію з вимогою розкрити долю їх родичів, що утримуються у таборах, які, за словами китайської влади, були створені для боротьби з «екстремізмом» і названі «центрами професійного навчання і підвищення кваліфікації».

Уйгурські активісти звинувачують Пекін у скоєнні злодіянь проти ув’язнених у «таборах перевиховання».

«Ар-Рая»: проблема мусульман-уйгурів у Східному Туркестані нагадує проблему мусульман у Палестині, на півдні Таїланду, у Кашмірі, Аракані і на півдні Філіппін. Майже півтора сторіччя мусульмани Східного Туркестану піддають нападкам лише тому, що їх релігія — Іслам. Їх виганяють із своєї батьківщини, яка була відкрита мусульманами багато сторіч назад, під приводом того, що вони — чужі. Тих, хто виживає після бійні, влада виселяє в інші райони Китаю, а тих, хто зміг втекти, намагаються повернути назад, щоб ув’язнити у тюрми. Влада Китаю розгорнула кампанію по боротьбі з ісламськими обрядами поклоніння, переслідуючи кожного, хто має ісламські прояви і ув’язнюючи їх у велику тюрму. У цій тюрмі, де заходиться більше мільйону ув’язнених, практикують примусове виховання, примушуючи мусульман зректися від своєї релігії. Особлива увага у «таборах перевиховання» приділяється дітям, щоб вони росли подалі від Ісламу і його норм.

Мусульмани-уйгури як і раніше демонструють стійкість і прихильність Ісламу, жертвуючи заради нього своїми життями і відкидаючи усе, що Китай примушує їх робити. Вони подібні сподвижникам, які проявляли стійкість у ті дні, коли мекканські многобожники застосовували до них усілякого роду вбивства, тортури, ув’язнення, голод і т.д. Усе це робилось, щоб відвернути їх від Ісламу, але вони зазнали поразки. Також і Китай ніколи не зможе відвернути мусульман-уйгурів від релігії.

Ми просимо Аллаха обрадувати нас встановленням Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, щоб мусульмани набули халіфа, за яким б’ються і яким захищаються. Лише тоді Китай та йому подібні колонізатори зупиняться, думаючи про наслідки переслідування хоча б одного мусульманина.


Огляд новин «Ар-Рая»
13.03.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню